• Wijnand Kooijmans
  • Wijnand Kooijmans

Plan voor ONE woningen in Nunspeet

NUNSPEET Door de PvdA/GroenLinks is een plan gepresenteerd voor de bouw van semi-permanente hoogwaardige woonunits in de Nunspeetse Kijktuinen aan de Kienschulpenweg.

 

Wijnand Kooijmans

 

Het gaat om een plan dat zich nog verder moet ontwikkelen. Zo moet met Leen Goedegebuure van de Kijktuinen nog worden gesproken waar op het terrein de woonunits kunnen worden geplaatst.  Het aantal staat nog niet vast, uitgegaan wordt van een aantal van rond de tien woningen. Lijsttrekker André Timmerman: ,,Tijdelijke woningen is beter dan praten over nieuwbouw waar twee tot drie jaar mee is gemoeid voor het is gerealiseerd."

 

PRIJS Ook moet worden gekeken naar de prijs. Heijmans, één van de aanbieders van tijdelijke woonunits, spreekt over een huurprijs van rond de zevenhonderd euro, nog net onder de huurgrens. Maar besef wordt dat dit voor veel mensen een te hoog bedrag is. Gekeken wordt of een huurprijs van rond de vierhonderd euro haalbaar is. De woningen moeten in beheer komen bij Omnia Wonen.

 

Tijdens de presentatie bij de Kijktuinen werd een maquette getoond van het woonconcept Heijmans One. Het gaat om een compleet huis met een keuken, een badkamer, een ruime woonkamer met vide, een aparte slaapkamer en een eigen voordeur met een buitenterras.

 

MAANDEN Indien alle hindernissen worden ondervonden, zoals het verkrijgen van medewerking van de gemeente, kunnen de woningen binnen enkele maanden worden geplaatst. De PvdA/GroenLinks zegt met het idee te komen omdat Nunspeet tot nu toe is achtergebleven bij omringende gemeenten als Harderwijk en Nijkerk.

 

Over het project wordt maandag 19 maart om 19.30 uur een inloopbijeenkomst gehouden in het wijkontmoetingscentrum Binnenhof aan de Colijnstraat. Onder meer is hier de maquette te zien van een ONE-woning. Mensen die hiervoor in aanmerking willen komen kunnen zich melden bij de politieke partij welke dan verdere stappen onderneemt richting gemeente en Omnia.

 

De PvdA/GroenLinks wil dat de gemeente Nunspeet deelneemt aan een proef voor een basisinkomen met meer mogelijkheden tot zelfontplooiing in de plaatst van een bijstandsuitkering. Nunspeet moet zich verder aansluiten bij het statiegeldcollectief voor statiegeld op kleine flesjes en blik. Ook wil men een collectieve aanschaf van warmtewisselaars om het gasverbruik in   bestaande woningen met zeventig procent te verminderen.