Pietengym in de gemeente Epe

EPE Deze week hebben er meer dan 150 kinderen uit de gemeente Epe meegedaan aan de pietentraining om het felbegeerde pietendiploma te halen. In Vaassen, Epe en Oene is er door de deelnemers hard gewerkt om sinterklaas een handje te helpen.

Kinderen uit groep 1 t/m groep 4 konden het pietendiploma halen door een parcours te doorlopen van meer dan 12 onderdelen. Tijdens de training werd er over daken gelopen, door dakramen geklommen, pakjes op het dak bezorgd, pakjes door schoorstenen gegooid, gedanst, gezongen en nog veel meer! Dit alles onder grote belangstelling van Sinterklaas en zijn pieten. Na afloop van de training kregen alle deelnemers het pietendiploma uitgereikt waarmee Sinterklaas er in de gemeente Epe weer heel veel nieuwe hulppietjes bij heeft gekregen.

De organisatie van de pietengym lag dit jaar in handen van de buurtsportcoaches in samenwerking met gymnastiekvereniging Agios uit Vaassen en gymnastiekvereniging Gazelle uit Oene. Tijdens de pietengym zijn veel foto's gemaakt.