• Menvereniging Wapenvelds Gerij

Pendeldienst met paard en wagen naar Erve IJzerman

WAPENVELD Menvereniging Wapenvelds Gerij verzorgt zaterdag 14 juli een pendeldienst met paard en wagen tussen bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed en het recent geopende zuivelmuseum Erve IJzerman. De pendeldienst rijdt van 13.00 tot 16.00 uur.

Nu zuivelmuseum Erve IJzerman aan de Kanaaldijk 63 is geopend, wil men een pendeldienst tussen de twee attracties gaan rijden. De koetsen voor de tocht staan klaar na een oversteek van het Apeldoorns kanaal met het trekpontje. De route leidt langs het Apeldoorns kanaal naar het zuivelmuseum. Er is dan ruim de tijd om de boerderij en de exposities te bekijken voordat er met paard en wagen teruggereden wordt naar Vrieze's Erfgoed, waar voor iedereen pannenkoeken klaarstaan. Verder staat Vrieze's Erfgoed die dag in het teken van de Nationale Imkerijdag, met activiteiten als honing slingeren en kaarsen maken. Ook zijn molen de Vlijt, de streekwinkel en de bijenstal open voor het publiek. 

De kosten voor deelname aan de pendeldienst zijn 5,50 euro, inclusief de entree voor Erve IJzerman en een pannenkoek na afloop. Deelnamebewijzen kunnen in de streekwinkel op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld afgehaald worden. Reserveren kan via info@vriezeserfgoed.nl.