Paul Harris Felow onderscheidingen bij Rotaryclub

HATTEM De bestuursoverdracht van Rotaryclub Hattem-Heerde op landgoed IJsselstein, nam dit jaar een verrassende wending. Voor de installatie van de nieuwe voorzitter Jacqueline Brouwer, nam huidig voorzitter Ruurd Jan Roorda nog éénmaal het woord: na een uitgebreide terugblik op een geslaagd Rotaryjaar (met als hoogtepunt de opening van de Kinderboerderij), richtte hij achtereenvolgens het woord tot Koos van Olst, Geert Jan van Ark en Joke Vrolijk. Deze drie leden werden tot hun grote verrassing benoemd tot Paul Harris Fellow; de Paul Harris Fellow Award is vernoemd naar de oprichter van de wereldwijde Rotary-organisatie en wordt toegekend aan leden te die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Rotary-organisatie in al haar facetten. Binnen Rotaryclub Hattem-Heerde die in 1976 is opgericht, is dit pas drie keer eerder voorgekomen. Een uitzonderlijke gebeurtenis dus.

Totaal onverwacht

De voorzitter lichtte uitgebreid de redenen toe waarom aan deze drie leden de Paul Harris Award werd uitgereikt. Alle drie hebben zij zich op vele fronten ingezet voor de club:. Koos van Olst was behalve voorzitter van de club, de trekker van het Mappa Mondoproject in 1999, vervolgens voorzitter Community Service, Voorzitter Jeugdcommissie, Voorzitter Fellowshipcommissie, Programmacommissaris en lid van de Heisa in Hattemcommissie.

Geert Jan van Ark was voorzitter in 1998//99, Voorzitter leden commissie, Voorzitter toekomstcommissie, Voorzitter Vocational services en Voorzitter van het Heerde project.

Joke Vrolijk kreeg als eerste vrouw binnen de club de Paul Harris Award:

Zij werd in 1999 lid, was in 2000 initiatiefnemer van de dienstenveiling , deed van 2001 t/m 2003 de Programmacommissie, was van 2004 t/m 2005 2e secretaris en van 2006 tot op heden secretaris alsmede PR-functionaris t/m 2014. Daarnaast heeft zij nog een periode de lief en leed portefeuille ingevuld en participeerde ze in 2013 en in 2015 opnieuw in de Heisa in Hattem commissie.

Na het opspelden van de Awards gaven de drie ontvangers in een kort toespraakje aan verrast en geroerd te zijn door deze onderscheiding, waarna de avond feestelijk werd voortgezet.

Een week later bleek dat de drie niet de enige binnen de club deze eer te beurt viel: Annette Olree kreeg vanuit Rotary Nederland dezelfde onderscheiding uitgereikt. Dit voor haar grote inzet voor de Rotary op landelijk niveau en haar inzet voor Rotary club Hattem/Heerde waar ze o.a. voorzitter is geweest.