• Gemeente Heerde

Partnergemeente Balve geïnspireerd door Heerde

HEERDE Tijdens het bezoek van de Duitse partnergemeente aan Heerde raakten ze geïnspireerd door alles wat er in deze gemeente plaatsvindt. Vooraf had Balve aangegeven vooral geïnteresseerd te zijn in het kantoorconcept van de gemeente Heerde.

Leden van het gemeentebestuur en de gemeenteraad van Balve bezochten zaterdag Heerde. Omdat deze Duitse gemeente op zoek is naar een nieuw kantoorconcept, waren ze zeer nieuwsgierig om het gemeentekantoor van Heerde te zien. Sinds de verhuizing naar de Eperweg, drie jaar geleden, werkt de gemeente Heerde volgens een ver doorgevoerde vorm van Het Nieuwe Werken. De Balver bestuurders raakten zeer geïnspireerd om hier ook mee aan de slag te gaan.

BEWONDERING Maar ook van andere ontwikkelingen in Heerde raakten de bezoekers uit Balve onder de indruk. Zo kregen ze informatie over Cittaslow en bezochten ze de hoogwatergeul en de multifunctionele accommodatie De Heerd. Deze bijzondere en grote projecten leidden tot veel bewondering. Aan het eind van het bezoek namen ze afscheid van burgemeester Pijnenburg, vanwege haar vertrek als burgemeester, waarbij de Balver burgemeester Mühling producten uit die plaats aan haar overhandigde.

UITWISSELING Eens per raadsperiode bezoeken de gemeente Balve en Heerde elkaar. Deze bezoeken zijn vooral bedoeld als uitwisseling en om van elkaar te leren. Balve en Heerde zijn partnergemeenten sinds 1978. Balve doet jaarlijks mee aan de Dodenherdenking op 4 mei.