• Gemeente Elburg
  • Gemeente Elburg
  • Gemeente Elburg

Parkeerverbod en eenrichtingsverkeer de Lange Wijden

ELBURG Op dinsdag 2 augustus heeft wethouder Henk Wessel (AB) samen met enkele buurtbewoners nieuwe verkeersborden onthuld voor de Lange Wijden. Deze straat ligt naast de Prins Willem Alexanderschool (PWA) en hier is een algemeen parkeerverbod en éénrichtingsverkeer ingevoerd.

De buurtbewoners zijn blij dat de gemeente kort na een handtekeningactie deze nieuwe verkeersregels heeft ingesteld. Wethouder Henk Wessel: ,,Wanneer een buurt duidelijk aangeeft de verkeerssituatie te willen wijzigen en hiervoor geen verkeerskundige belemmeringen zijn, dan willigen wij een dergelijk verzoek graag in."

In de omgeving van de PWA en in de Lange Wijden parkeren ouders van kinderen van de PWA hun auto's regelmatig voor de opritten. Wethouder Henk Wessel: ,,Buurtbewoners kunnen dan niet bij hun huis komen, of weggaan. Verder is de Lange Wijden aan de smalle kant en daardoor rijden ouders elkaar klem, tijdens het halen of brengen van de kinderen. Opnieuw kunnen de omwonenden niet bij huis komen, of weggaan. Uiteindelijk heeft de buurt een handtekeningenactie georganiseerd, voor een parkeerverbod en het instellen van eenrichtingsverkeer."

,, Nu gaat het erom dat de ouders van kinderen van de PWA het goede voorbeeld geven. Hou je aan de nieuwe verkeersregels en wees de buurt niet tot last. Natuurlijk zal het even wennen zijn. In de directe omgeving is er altijd wel parkeerruimte te vinden," aldus wethouder Henk Wessel.