• Archieffoto ter illustratie.

    Robin van Lonkhuijsen

Pakistaanse familie uit Epe uitgezet naar Polen

EPE De Dienst Terugkeer Vertrek heeft maandagavond aan het Veluws Fundament laten weten dat de Pakistaanse familie Israël naar Polen is uitgezet. Het Veluws Fundament krijgt niet het adres in Polen: de familie moet zelf contact opnemen.

Dick van der Veen

Het gezin verbleef anderhalf jaar in Epe, waar het hoopte in aanmerking te komen voor een asielaanvraag. De termijn daarvoor zou dinsdag zijn ingegaan. Enkele dagen ervoor werd het gezin van het bed gelicht en naar Zeist overgebracht. De staatssecretaris oordeelde dat het gezin zich eerder had moeten melden.

ACTIES Pogingen van groepen uit Epe om de uitzetting te stoppen, leverden niets op. Er werden dagenlang gebedsbijeenkomsten gehouden en een petitie leverde meer dan 2.000 handtekeningen op. Ook bezochten mensen het gezin in Zeist.

UITZETTING Eerder verloor het in Pakistaan een 8-jarige dochter. Omdat over het gezin de Fadwa is uitgesproken wacht het volgens het Veluws Fundament bij uitwijzing door Polen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de doodstraf. De uitzetting naar Polen heeft te maken met het feit dat het gezin daar eerst arriveerde vanuit Pakistan, voordat het naar Epe verhuisde. Daar was het gezin kerkelijk actief en ook aan het werk.