Organisatie Schapenmarkt in handen van stichting

OLDEBROEK - Op woensdag 21 januari werd in het bijzijn van het boegbeeld van de schapenmarkt, de organisatie van de schapenmarkt overgedragen aan een nieuwe stichting. Wethouder Lydia Groot gaf spreekwoordelijk het stokje door aan de Stichting Schapenmarkt Oldebroek. Deze stichting is verbonden aan CMV Concordia Oldebroek. De Schapenmarkt vindt dit jaar plaats op 16 september.

Voorzitter van de nieuwe stichting Kees Pruim vertelt: "We zijn heel blij dat de gemeente ons gevraagd heeft. Als vereniging willen we graag wat voor de samenleving betekenen." Bestuurslid Arjan Dickhof vult aan: "Concordia wil ook hiermee haar plek innemen in de Oldebroekse samenleving." Tijdens de ledenvergadering van Concordia op dinsdag 20 januari hebben de leden ingestemd met het overnemen van de organisatie van de schapenmarkt en het oprichten van de Stichting Schapenmarkt Oldebroek. Het bestuur bestaat op dit moment verder uit Henry Bosch en Rene Pot.

Wethouder Lydia Groot: "Ik ben er trots op de Concordia de organisatie wil overnemen. De organisatie komt hiermee in handen van een groep enthousiaste inwoners. Ik vind dit een prachtig voorbeeld van Oldebroek voor mekaar."

De schapenmarkt is een evenement dat niet weg te denken is uit Oldebroek. Voor Oldebroekers (inwoners of oud-inwoners) is een jaarlijks bezoek aan de Schapenmarkt, op de woensdag voor 17 september, een vast gegeven. De markt bestaat uit circa 200 kramen en trekt duizenden bezoekers. De organisatie was van oudsher in handen van de gemeente Oldebroek. De aanleiding voor het overdragen van de organisatie van de schapenmarkt was de kerntakendiscussie door de raad. De raad heeft in 2012 besloten dat de organisatie van de markt geen kerntaak van de gemeente is. Daarna is gezocht naar een initiatiefnemer voor het overnemen van deze taak. Naast de jaarlijkse Schapenmarkt is er ook elk jaar een gedeelte met activiteiten, georganiseerd door het Schapenmarktcomité. Het Schapenmarktcomité wordt gevormd door leden van CMV Concordia Oldebroek. De overdracht aan Concordia was dan ook een logische stap.