Optocht Rossumdaerpers begint eerder

VAASSEN - Om organisatorische redenen hebben De Rossumdaerpers besloten om de optocht door Vaassen met een half uur te vervroegen. De overhandiging van de gemeentesleutel voor dorpscentrum De Wieken bij de molen heeft nu om 13.00 uur plaats en niet om 13.30 uur. Nadat Prins Jorn I in overdrachtelijke zin de macht in handen heeft gekregen bij die officiële opening, zet de stoet door het dorp zich in beweging.

De route van de optocht is traditioneel: Molenstraat, Deventerstraat, Dorpsstraat, Apeldoornseweg, Krugerstraat, Koekoeksweg, Industrieweg, Marijkeweg, Kosterstraat, Stationsstraat en de Jan Mulderstraat. Mensen die willen meedoen aan de carnavalsoptocht door Vaassen kunnen zich hiervoor nu al aanmelden via de Internetsite van De Rossumdaerpers op www.rossumdaerpers.nl.

De deelnemers worden verdeeld in de volgende categorieën: jeugd individueel onder de tien jaar, jeugd individueel boven de tien jaar, jeugd groepen onder de tien jaar, jeugd groepen boven de tien jaar, individuele deelnemers en duo's, loopgroepen, praalwagens en middenstand. Voor elk van die categorieën zijn er leuke prijzen te winnen. Deze worden vastgesteld door een onafhankelijke jury met mensen die geen directe band hebben met De Rossumdaerpers. Verder is er een aanmoedigingsprijs en een wisselbeker voor de winnaar van de hele optocht.

De optocht mag dan voor de buitenwereld het meest in het oog springen, De Rossumdaerpers vinden de zondag- en maandagochtend van carnaval zeker zo belangrijk. Dan staat immers het ziekenbezoek op het programma. Maar dat onderdeel van de festiviteiten kan alleen een succes worden met de hulp van het publiek. Vandaar dat de vereniging de mensen in Vaassen en omgeving om hulp vraagt. Op de zondagochtend van carnaval willen de carnavallisten een bezoek brengen aan de plaatsgenoten die dan in het ziekenhuis of verpleeghuis liggen, waarna het Prinsenpaar en De Raad van Elf op maandag mensen willen bezoeken die wegens ziekte of ander ongemak niet in staat zijn naar De Rossumburcht te komen. De vereniging vraagt iedereen die mensen kent die een bezoek op prijs zouden stellen dat te melden bij één van de bestuursleden. Dit is nodig, omdat de wet op de privacy officiële instanties verbiedt dergelijke informatie door te spelen.

Verder bleek er vrijdag al grote belangstelling te zijn voor kaarten voor de kindermiddag. Die is op zondag 15 februari met optredens van Buurman & Buurman en de DJ Bee toeters en bellen show inclusief Brandweerman Sam. Het is nog mogelijk entreebewijzen aan te schaffen op zaterdag 7 februari 2015 van 15.00 tot 17.00 uur in dorpscentrum De Wieken. Daarna blijven die beschikbaar tijdens de gebruikelijke openingstijden van De Wieken en aan de zaal op 15 februari.