• Barry Wensink/BDUmedia

Oppositie wil alsnog info over H2O

HEERDE De oppositiepartijen D66/Groen Links en PvdA in Heerde willen van het college alsnog informatie over de onderhandelingen die tot nu toe zijn gevoerd over een uittreden of onder voorwaarden aanblijven van de gemeente Heerde binnen de H2O (Bedrijventerrein Hattem-Heerde-Oldebroek).

Dick van der Veen

In februari 2016 werd het college in een unaniem aangenomen amendement gevraagd die onderhandelingen op te starten. Onlangs verwierp de gemeenteraad in meerderheid het verzoek van de oppositie om een jaar na dato alsnog met mededelingen over de tot nu toe gehouden besprekingen te komen. Het college zegt daaraan niet te kunnen voldoen omdat er een afspraak is gemaakt met de partners om niet naar buiten te treden. Dit op verzoek van de gemeente Heerde overigens.

De beide fracties zegt nog niet met een WOB-procedure te willen komen en geven b en w alsnog gelegenheid om aan de informatieplicht te voldoen. Men wil de data van de bijeenkomsten weten die vanaf het amendement in februari 2016 zijn vastgesteld en de bijeenkomsten voor zover die al gepland zijn voor dit jaar. Ze tekenen erbij aan zich in een WOB-procedure kansrijk te achten.