• (Archieffoto ter illustratie).

    Han Giskes

Opnieuw grote boekenmarkten in Elspeet

ELSPEET De organisatie van de Veluwse Boekenmarkten heet iedereen weer welkom op de zaterdagen 21 en 28 juli en 4 en 11 augustus in Elspeet. Aan de Schapendrift staan op die dagen weer vele kramen gevuld met boeken. Al vele jaren blijkt dat deze markt in een bepaalde behoefte voorziet en daarom worden ze ook dit jaar weer gehouden.


Boeken van diverse genres wachten die dag op een nieuwe eigenaar. Kinderboeken van bijvoorbeeld Van de Hulst, Piet Prins, Pietje Puk of andere schrijvers zijn in grote getale aanwezig. Ook informatieve boeken over de natuur, Tweede Wereldoorlog en luchtvaart staan te wachten.

Er zijn ook een aantal antiquariaten die een groot aantal theologische werken meenemen. Sommige van deze boeken zijn zeer oud. Grote kans dat er boeken uit rond 1700 te vinden zijn. Ook vakantieboeken zijn voorhanden, bijvoorbeeld een streekroman voor weinig geld.


De standhouders komen uit alle oorden. Ook dit jaar hebben vele standhouders zich aangemeld volgens de organisatie. Dit jaar zijn er ongeveer dertig marktkramen verhuurd met een keur van boeken zowel tweedehands, als nieuwe boeken.
De boekenmarkt is voor het publiek toegankelijk van 10.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie of voor de verkoop van overtollige boeken kan iedereen contact opnemen met van der Wal boeken, tel. 0184-684808 of cvdwal@kliksafe.nl.