• Aan de Tongerenseweg in Epe brak al eerder brand uit.

    Stefan Verkerk

Opnieuw brand in Epe; politie neemt het hoog op

EPE De politie is een onderzoek gestart naar een schuurbrand aan de Tongerenseweg in Epe. De brand werd dinsdagochtend rond 05.25 uur ontdekt. Het is de tweede brand aan de Tongerenseweg en de zevende brand in Epe in korte tijd. De politie sluit brandstichting niet uit. Omwonenden hebben geprobeerd de brand zelf te blussen, maar de brandweer kwam wel ter plaatse ter ondersteuning. Gezien de bezorgdheid die er is over brandstichtingen, na de serie branden van vorige week, neemt de politie de brand hoog op.

Het is op dit moment niet duidelijk wat er is gebeurd en wie verantwoordelijk is. Wel werden al eerder twee mannen aangehouden op verdenking van brandstichting.

„Uiteraard worden er vanuit het publiek vragen gesteld, of er verband is met de serie branden van vorige week. Het eerlijke antwoord is dat wij dat niet weten. Wij gaan op zoek naar feiten en alleen op basis daarvan kunnen we conclusies trekken. Op dit moment houden we alle mogelijkheden open. Feit is in ieder geval dat de verdachten die vorige week zijn aangehouden, nog vastzitten", zo meldt de politie.

De recherche doet onderzoek naar de zaak, maar burgers kunnen hierbij wel helpen. Wie informatie of vermoedens heeft, kan contact opnemen met de politie via 0900 8844 of via het tipformulier.