• Bij Hoeve op Vollenhof zijn ze blij met de opbrengst van het Muziekfeest Studio Vrij Gelderland.

    Eddy Bossenbroek

Opbrengt Muziekfeest geschonken aan zorgboerderij

OLDEBROEK Het goede doel van het Muziekfeest van Studio Vrij Gelderland was dit jaar zorgboerderij De Hoeve op Vollenhof. Er is een bedrag van 1.250 euro geschonken.

Het Muziekfeest werd dit jaar gehouden op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus bij de familie Kruizenga aan de Vollenhofsweg in Wezep. Dit is in dezelfde straat als waar de zorgboerderij gehuisvest is. De zorgboerderij wordt beheerd door de familie Eimert en Annette Fikse. Zij zijn sinds 2010 bewoners van Hoeve Op Vollenhof. Eimert heeft zelf nog een drukke baan, maar is daarnaast in het weekend op de boerderij te vinden voor diverse klusjes.

BOERDERIJ Zijn vrouw Annette regelt de dagelijkse gang van zaken met hulp van een team en vrijwilligers. De boerderij was daarvoor van een oude bekende van de familie Fikse. De grootvader van Eimert, 'Opa Kragt', was zijn hele werkbare leven pachter op deze boerderij, samen met zijn vrouw Jantien en later, na haar overlijden, met zijn tweede vrouw Klaasje. Tot zijn dood in 1988 heeft hij op de boerderij gewoond.

DAGOPVANG Ook de moeder van Eimert Fikse en zijn Tante zijn op de boerderij geboren en getogen. Hoeve op Vollenhof is een kleinschalig bedrijf wat bestaat uit een boerderij met schuren en stallen, zes hectare weidegrond, een boomgaard, een groentetuin en een kleine wijngaard. ,,Wij bieden dagopvang in de vorm van verschillende werkzaamheden die bij ons op de boerderij gedaan kunnen worden. Zo is er het verzorgen van de dieren, het werken in de moestuin, het schoonhouden van het erf, het verwerken van de producten uit de moestuin en boomgaard (koken, inmaken, bakken), huishoudelijk werk ten behoeve van de Bed & Breakfast en vergaderruimte."

GEBOUWEN ,,Denk ook aan technische werkzaamheden aan gebouwen of omheiningen", aldus Eimert Fikse. ,,Ook voor bezigheden zoals schilderen, werken met keramiek of hout en andere vormen van creativiteit is bij ons ruimte. Voor verschillende doelgroepen is de zorgboerderij in bedrijf, zoals mensen met een psychische of sociale beperkingen/problemen, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die burn-out zijn geraakt.