• Herman IJssel
  • Herman IJssel

'Oostenlicht loopt voorop met onderwijsvernieuwing'

ELBURG De afgelopen drie jaar heeft het Nuborgh College Oostenlicht zich voorbereid op de landelijke vernieuwing binnen de beroepsgerichte vakken. Wijnand Westerink, teamleider en projectcoördinator van deze vernieuwing is blij met deze aanpak: ,,Het mooie van deze vernieuwing is dat we echt persoonlijk maatwerk kunnen leveren voor leerlingen. Jongeren die precies weten wat ze willen kunnen kiezen voor een stukje verdieping, terwijl leerlingen die het nog niet zo goed weten, zich breder kunnen laten opleiden." Omdat Oostenlicht naar eigen zeggen landelijk voorop loopt in deze ontwikkeling, is een promotiefilm hierover opgenomen op deze school.

Oostenlicht biedt onderwijs in alle vier de vmbo-sectoren. Binnen deze sectoren kunnen leerlingen kiezen uit een groot aantal profielvakken en beroepsgerichte keuzevakken. Deze keuzevakken bieden mogelijkheden tot verbreding en verdieping en spelen in op de verschillen tussen leerlingen en hun persoonlijke voorkeuren. Daarnaast is er veel aandacht voor loopbaanbegeleiding.

Binnen de sectoren zijn de profielvakken op Oostenlicht zorg & welzijn, economie & ondernemen, diensten & producten, groen, mobiliteit & transport, produceren, installeren en energie en tenslotte bouwen, wonen en interieur. Daarnaast is het aanbod aan keuzevakken op Oostenlicht uitzonderlijk breed en zijn er door de huidige opzet zelfs nieuwe disciplines bijgekomen. In de bovenbouw is het binnen de sector techniek mogelijk te kiezen voor bijvoorbeeld een keuzevak drinkwater & sanitair, schilderen, glasverwerken, design & decoratie, fietstechniek en gemotoriseerde tweewielers. Ook de andere sectoren bieden nieuwe onderdelen aan als webshop bouwen, geüniformeerde dienstverlening & veiligheid, gezonde dieren en werken in tuin of landschap.