Oosteinderweg Nunspeet blijft afgesloten

NUNSPEET De Oosteinderweg wordt door middel van een paal vanuit de wijk Oenenburg afgesloten voor doorgaand verkeer. Het college van burgemeester en wethouders geeft aan dat dit besluit niet kan worden teruggedraaid.

Wijnand Kooijmans

Dat blijkt uit het antwoord van het college op vragen van het raadslid Henry Stulen (Gemeenbelang). Die was in de pen geklommen na massaal verzet vanuit de woonwijk tegen de afsluiting. Bewoners vinden dat zij hierdoor onnodig moeten omrijden. De Oosteinderweg kan door de afsluiting niet meer worden gebruikt om het bedrijventerrein De Kolk te bereiken. Ook wordt hierdoor de doorgaande route richting Doornspijk en 't Harde afgesloten.

VOORWAARDE Het college zegt dat de afsluiting niet kan worden teruggedraaid omdat deze als voorwaarde is opgenomen in de omgevingsvergunning welke is verleend voor de aanleg van de Oostelijke Rondweg. Niet afsluiten betekent dat de rondweg niet in gebruik mag worden genomen.

Het college gaat na een jaar de effecten van de plaatsing van de paal evalueren. De rondweg kan, voor zover nu bekend, begin oktober in gebruik worden genomen.