• Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk

Ontvoerde man Nunspeet terecht (video)

NUNSPEET De man die vrijdag uit Nunspeet werd ontvoerd, is weer terecht. Hij meldde zich vlak voor 21.00 uur lopend bij zijn woning, waar de politie nog aanwezig was voor onderzoek. De man is ongedeerd. De politie is met hem in gesprek en doet verder onderzoek naar wat er precies is gebeurd.

Vrijdag startte een groot onderzoek naar de ontvoeringszaak in Nunspeet. Daar werd vrijdagochtend rond 10.30 uur op de Oenenburgweg een persoon door drie ontvoerders in een auto gesleurd. De automobilist werd klemgereden door twee andere auto's, door drie mannen geboeid en geblinddoekt en vervolgens onder bedreiging van een vuurwapen meegenomen. Een omstander filmde de ontvoering.

De ontvoerders gingen er na hun actie met hun gijzelaar vandoor in drie auto's. Eén van de voertuigen, een zwart busje, is later op de carpoolplaats aan de Eperweg, ter hoogte van de A28, teruggevonden. Op beide locaties heeft de politie grootscheeps onderzoek gedaan. Daarbij zijn onder meer speurhonden ingezet en agenten droegen kogelwerende vesten.

Rond 15.00 uur werd de carpoolplaats vrijgegeven en is het voertuig in beslag genomen. Kort daarop kwam het bericht dat de politie onderzoekt deed bij een woning in Doornspijk. Om 21.00 uur meldde de politie dat de ontvoerde man zichzelf bij de politie had gemeld.

ONDERZOEK GAAT VERDER Het politie-onderzoek gaat verder en richt zich nu op de centrale vragen wat er precies gebeurd is, waarom, en door wie het slachtoffer meegenomen is. Hier gaat de recherche de komende dagen mee verder. Heeft u iets gezien in de omgeving van de Oenenburgweg of de carpoolplaats aan de Eperweg, of in Doornspijk, dat met deze zaak te maken kan hebben, en heeft u nog niet met de politie gesproken, neem dan alsnog contact op met de politie via 0900-8844.