• Gemeente Oldebroek
  • Gemeente Oldebroek

Oldebroekse erepenning voor clubman Otto Schut

OLDEBROEK Otto Schut, vrijwilliger van voetbalvereniging WHC uit Wezep ontving vrijdagavond een erepenning van de gemeente Oldebroek. Tijdens de jaarlijkse sportverkiezingsavond reikte waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff de erepenning, namens het college van de gemeente Oldebroek, aan hem uit. De gemeente reikt de erepenning uit aan personen en organisaties die zich gedurende lange tijd op bijzondere wijze inzetten voor de plaatselijke gemeenschap.

Traditioneel zet Stichting Sportverkiezing gemeente Oldebroek jaarlijks de lokale sportwereld in het zonnetje. Naast prijzen voor individuele sporters en sportploegen kunnen sportverenigingen ook kandidaten voordragen als clubman of clubvrouw van het jaar. De titel clubman van het jaar 2018 ging dit keer naar Otto Schut. Voetbalvereniging WHC heeft hem voorgedragen omdat hij zich al 35 jaar inzet voor de jeugdafdeling.

Sinds 2014 krijgt de clubman of clubvrouw van het jaar ook de erepenning van de gemeente Oldebroek. ,,Het college is blij met de voordracht van Otto Schut", stelt waarnemend burgemeester Janneke Snijder. ,,Otto is mister WHC. Doordeweeks en op zaterdag is hij vele uren op de club aanwezig voor zijn grote passie: de jeugdafdeling. Met veel energie zorgt hij, samen met een grote groep andere vrijwilligers, dat de jeugd wekelijks kan sporten op sportpark De Mulderssingel. Als lid van de kledingcommissie zorgt hij ervoor dat de teams er netjes bijlopen. Tot slot beheert hij de computers en lost hij voorkomende problemen op. Otto levert zo een grote bijdrage aan het succes van WHC en is een voorbeeld voor veel andere sporters, vrijwilligers en inwoners".