• V.l.n.r. Jan Dickhof, Robert Bourquin, Jolanda Berghorst en Johan van de Worp.

    Hanneke Bloemendaal

Oldebroek in spotlights met toeristisch magazine

WEZEP De eerste exemplaren van het toeristisch magazine 'Natuurlijk Oldebroek 2019/2020' zijn overhandigd aan de voorzitters van Ondernemersvereniging Oldebroek (OVO) en Ondernemersvereniging Wezep/Hattemerbroek OWH. Een kleurrijke editie boordevol lokale informatie.

Hanneke Bloemendaal

,,Eén van de eerste dingen die ik onder ogen kreeg toen ik in juni 2018 wethouder werd in Oldebroek was dit toeristische magazine. Ik was meteen onder de indruk." Een mooie quote uit het voorwoord van wethouder Bob Bergkamp en tevens een compliment aan de commissie die het magazine samengesteld heeft. Ook deze editie biedt zowel inwoners als toeristen veel informatie omtrent lokale activiteiten, evenementen en bezienswaardigheden. Het belicht wandel- en fietsroutes en zet jonge talenten in de schijnwerpers. In plaats van advertenties kan er door middel van een kort artikel op persoonlijke wijze kennisgemaakt worden met vele ondernemers uit de gemeente.

SAMENWERKING Voor het tot stand komen van het toeristisch magazine is samengewerkt door de OVO, OWH en TPO (Toeristisch Platform Oldebroek). Het blad wordt vormgegeven door Comceptum. De voorzitters van de OVO en de OWH, respectievelijk Johan van de Worp en Robert Bourquin, ontvingen uit handen van commissieleden Jolanda Berghorst en Jan Dickhof de eerste exemplaren van Natuurlijk Oldebroek. Van de Worp reageert enthousiast: ,,Het is een prachtig informatief blad met een goede uitstraling die past bij Oldebroek. Het is tevens een mooie manier om je als ondernemer te presenteren aan zowel inwoners als toeristen." Bourquin beaamt dit en voegt er aan toe: ,,Dit blad is echt een aanwinst voor de gemeente. Ik vind het knap dat de ondernemers uit de diverse kernen dit gezamenlijk van de grond krijgen."

Nieuw dit jaar is de Smultoer: een culinaire fietstocht langs diverse ondernemers uit de gemeente Oldebroek. De routebeschrijving inclusief zeven consumptiebonnen kost 15 euro. Elke bon kan besteed worden bij één van de deelnemende bedrijven. De bonnen hoeven niet in één keer gebruikt te worden, want de Smultoer bestaat uit twee fietsroutes. De Smultoer betekent lokale gastvrijheid ervaren, diverse lekkernijen proeven en genieten van de mooiste plekjes van de gemeente Oldebroek,. De Smultoer is binnenkort verkrijgbaar via www.smultoer.nl of bij één van de verkooppunten: De Bakkersmolen, IJssalon Strijkert, Theeschenkerij Boerengoed, Fruittuin Verbeek, Bakkerij Jonker en Gasterij De Zeuven Heuvels (Landal Landgoed 't Loo is wel deelnemer, maar geen verkooppunt).

VERSPREIDING De editie 2019/2020 van Natuurlijk Oldebroek wordt huis-aan-huis verspreid binnen de gemeente Oldebroek, maar is ook gratis af te halen bij de winkeliers in Oldebroek, Wezep en Hattemerbroek. Artikelen en informatie omtrent evenementen zijn ook te vinden www.natuurlijkoldebroek.nl en op de gelijknamige FB-pagina.