• Roos Koole

Oldebroek gaat strijd aan met jeugdwerkloosheid

OLDEBROEK Veel jongeren in de gemeente Oldebroek doen het goed. Ze zitten op school, volgen een studie of hebben een baan die bij hen past. Voor sommige jongen mensen is het minder makkelijk om hun weg te vinden in de maatschappij. De gemeente Oldebroek gaat de komende jaren extra aandacht besteden aan deze inwoners. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

Wethouder Liesbeth Vos: ,,Elke jongere verdient het om lekker 'aan de slag' te zijn op school, werk of een andere vorm van dagbesteding. Meedoen in de maatschappij is belangrijk. Dit geeft ze de mogelijkheid om hun talenten verder te ontwikkelen en hun leven tot een succes te maken."

De gemeente Oldebroek wil alle jongeren helpen die niet werken of onvoldoende inkomen hebben. De wethouder vervolgt: ,,Met deze jongeren gaan we persoonlijk in gesprek. Wat heb jij nodig om aan de slag te kunnen, waar liggen je talenten en hoe denk je die in te kunnen zetten. Deze vragen staan centraal in het gesprek."

UITNODIGING Begin maart nodigt de gemeente alle jongeren uit die ze op dit moment in beeld heeft voor een eerste gesprek. Wie geen uitnodiging ontvangt maar wel graag wil weten wat de gemeente voor haar of hem kan betekenen, mailt naar aandeslag@oldebroek.nl. Ouders of verzorgers die vinden dat hun zoon of dochter wat ondersteuning nodig heeft om actief aan de samenleving deel te nemen, word gevraagd hun kind op dit project te wijzen.

WERKWEEK Vanaf maandag 13 februari tot vrijdag 17 februari is het de Werkweek. In heel Nederland vinden dan evenementen plaats waar jongeren en werkgevers elkaar ontmoeten. Dit met het doel om de match op werk of op stage te maken. Op vrijdag zijn er workshops en is er een conferentie. Kijk op voor meer informatie www.aanpakjeugdwerkloosheid.nl/werkweek.

ORGANISATIE Bij de organisatie van 'Aan de slag' werkt de gemeente Oldebroek samen met onder meer het Regionale Meld- en coördinatiepunt (RMC) en Straathoekwerk. Deelname aan dit project is voor jongeren tot 27 jaar. Wie vragen heeft kan bellen met 14 0525 of mailt naar gemeente@oldebroek.nl. Kijk ook op de facebookpagina van de gemeente Oldebroek. Diane Mulderij is het aanspreekpunt van dit project.