Nunspeter wint 166.666 euro in VriendenLoterij PrijzenMarathon

NUNSPEET Een grote verrassing voor Gert uit Nunspeet. Hij wint 166.666 euro in de VriendenLoterij PrijzenMarathon voor een toekomst zónder Alzheimer. Gert ontving zaterdag de cheque uit handen van André van Duin en Irene Moors in het DeLaMar Theater.

Gert werd onder het mom van een meet & greet met André en Irene naar het DeLaMar theater gelokt. Hier werd hij verrast met 166.666 euro.

"Een halfjaar geleden ging ik met mijn zoon naar de wedstrijd Vitesse-Southampton. Bij het stadion kon je met de VriendenLoterij gaan meespelen. Je kreeg die dag een mooi wedstrijdsjaal en daarnaast draagt je iedere maand iets bij aan de club. Een super leuk initiatief waar ik toen op ben gaan meespelen", vertelt Gert.

 

"Toen we vorige week de uitnodiging kregen voor een geheel verzorgde middag in Amsterdam, dacht ik al wel dat er een addertje onder het gras zat. Onderweg hier naar toe moesten mijn vrouw en ik onze fantasie een beetje in bedwang houden. Je bent al snel aan het dromen over een geldprijs van 25.000. Toen we de enveloppe openden hebben we elkaar even geknepen, zo'n onwerkelijk bedrag", lacht Gert.

 

"Dat iedereen hier vandaag hetzelfde bedrag heeft gewonnen is ook leuk, dan kun je het echt met elkaar vieren. Wat erg fijn is, is dat mijn vrouw nu zonder zorgen haar werk voor een paar maanden kan stopzetten om geopereerd te worden. Die luxe hebben we nu, daar zijn we erg blij om."

 

De uitreiking aan Gert uit Nunspeet werd gister direct na ‘Carlo's TV Café' op RTL 4 uitgezonden en is hier http://www.vriendenloterij.nl/nieuwsbericht/zes-winnaars-krijgen-166.666-euro-in-de-vriendenloterij-prijzenmarathon.htm terug te kijken.

 

Samen voor een toekomst zonder alzheimer

Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie, is een zeer ingrijpende en nog ongeneeslijke hersenziekte. Dit jaar telt ons land ongeveer 260.000 mensen met dementie. Tenzij er een geneesmiddel wordt gevonden is de verwachting dat er in 2040 meer dan 500.000 zijn. Investeren in onderzoek is noodzakelijk, hier is veel geld voor nodig. De VriendenLoterij en Alzheimer Nederland voeren van 19 oktober t/m 30 november de grootste nationale alzheimeractie ooit. Het geld gaat naar alzheimeronderzoek. Deelnemers aan de actie maken zelf kans op ruim 300.000 prijzen tot maar liefst 1 miljoen euro, en steunen Alzheimer Nederland met de helft van hun lotprijs zolang zij blijven meespelen.

www.vriendenloterij.nl/samen