• FOTOGRAFIE ERIK KOTTIER

Nunspeetse is winnaar op het 'Kunstcongres met perspectief'

NUNSPEET Patricia Frens (29) is met haar portret 'Elois' één van de winnaars op het 'Kunstcongres met perspectief'. Ze kreeg haar prijs maandag 6 februari uitgereikt in Arnhem. Het 'Kunstcongres met pespectief' is een initiatief van het UWV. Creatievelingen met een arbeidsbeperking kunnen hun beeldende kunst hier tentoonstellen.

De kunstcommissie beoordeelde 45 werken van creatieven uit de regio. Het portret van Frens viel erg in de smaak bij de jury. ,,Dit werk is zeer authentiek. De gelijkenis met het model is treffend, de lijnvoering prachtig. Veel oog voor detail en een perfecte compositie", vertelt de jury.

INSPIREREN Het congres is er voor kunstzinnigen met een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering en uitkeringsgerechtigden die vallen onder de (gemeentelijke) doelgroep van de banenafspraak. Naast UWV en gemeenten zijn ook kunst- en cultuur(onderwijs)instellingen en kunstprofessionals in de regio betrokken. Met het congres willen de partijen andere bedrijven en organisaties inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een weg naar werk te bieden.