Nunspeetse raadsleden bezoeken Participatiehuis ZON

NUNSPEET Zeven Nunspeetse gemeenteraadsleden waren woensdag te gast bij Participatiehuis ZON. Bertus Schouten en Ingrid Slaa van de ChristenUnie, Karel van Bronswijk van het CDA, Henry Stulen en Julia Vriend van Gemeentebelang, Hans Tijmes van de PvdA en Harm Jan Polinder van de SGP bezochten een taalles en ondergingen geblinddoekt een proeverij. Vervolgens kookten zij in het bedrijfsrestaurant van de Inclusief Groep een maaltijd die gezamenlijk werd genuttigd.

Sinds de opening in januari vorig jaar hebben meer dan honderd mensen de weg naar het Participatiehuis gevonden dat gevestigd is bij de Inclusief Groep aan de Industrieweg in Nunspeet. Zij komen naar de inloopmiddagen, volgen er taallessenof doen mee aan de maandelijkse kookworkshop.

Coördinator Jennifer van Leur sprak de raadsleden bij aanvang toe: "Het Participatiehuis draait nu ruim een jaar. We proberen drempelloos te zijn en gemakkelijk benaderbaar. Het lijkt erop dat we hierin zijn geslaagd want onder het aantal van honderd mensen bevinden zich trouwe bezoekers van de inloop, maar ook mensen die eenmalig een activiteit bij ZON hebben bijgewoond. Ongeveer 35 mensen hebben een intake gehad, als start voor een intensiever traject".

De taallessen maken onderdeel uit van de voorbereiding op weer aan het werk gaan. Vooral de kookworkshop is populair. Volgens Jennifer van Leur ook een signaal dat veel bezoekers behoefte hebben aan sociaal contact.

"Bij een activiteit, zoals deze bijeenkomst voor de gemeenteraadsleden, wordt de meerwaarde zichtbaar van de samenwerking met de Inclusief Groep. Doordat zij alle faciliteiten in huis hebben en wij die mogen gebruiken, kunnen we dit soort ontmoetingsmomenten vrij gemakkelijk organiseren."

ZON heeft haar inloopmiddagen op maandag, dinsdag en vanaf 1 mei op vrijdag. Op maandag 8 juni vindt de volgende kookworkshop plaats. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan telefonisch op 0341 - 274 273 of per mail via info@participatiehuiszon.nl

Participatiehuis ZON is gevestigd op de Industrieweg 47, waar op de eerste verdieping een aparte en gezellige plek is ingericht. Inloopmiddagen zijn op: maandag, dinsdag en vrijdag van 13.30 uur tot 15.30 uur.