Nunspeetse Melissa (14) projectambassadeur Kinderpostzegelactie

NUNSPEET De 14-jarige Melissa is het gezicht van de Kinderpostzegelactie 2015. Melissa woont met haar ouders en zus in Nunspeet. Ze heeft een moeilijke tijd achter de rug omdat ze buitengesloten werd op school. Het verhaal van Melissa staat dit jaar centraal omdat pesten een belangrijk thema is voor Stichting Kinderpostzegels. Pesten heeft verstrekkende gevolgen, zo kan het zelfs leiden tot schooluitval. Kinderpostzegels helpt kinderen om mee te komen in het onderwijs, zodat alle kinderen een goede kans krijgen zich te ontwikkelen en het mooiste uit zichzelf te halen.

 Projectambassadeur Melissa: 'Als ik niet op kamp was gegaan, was het veel slechter met me gegaan. Ik heb nu geleerd mijn rug recht te houden.'

Melissa viel op de basisschool vaak buiten de groep. Ook werd ze veel gepest door klasgenoten. Nadat ze tijdens een speciale vakantieweek heeft gewerkt aan haar weerbaarheid, is er veel veranderd in het leven van Melissa. Ze heeft een nieuwe start kunnen maken op de middelbare school omdat ze heeft leren omgaan met brugklassituaties en pesterijen. Melissa heeft een uitgebreide fotoshoot en filmopnames achter de rug voor haar rol in de Kinderpostzegelactie. Haar verhaal wordt gebruikt om schoolkinderen uit te leggen wat er zoal met het geld van de Kinderpostzegelactie gebeurt. Eén van de projecten die Kinderpostzegels steunt zijn de weerbaarheidskampen van Stichting De Ster.

Stichting De Ster

Stichting De Ster heeft als doel om kinderen met weinig zelfvertrouwen, bijvoorbeeld omdat zij de dupe zijn van pesterijen, een steuntje in de rug te bieden in een omgeving waar plezier en vriendschap centraal staan. In een week vol activiteiten en bijzondere workshops leren zij omgaan met moeilijke situaties.

Over Stichting Kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels zet zich in voor bescherming en ontwikkeling van kwetsbare kinderen in Nederland en ontwikkelingslanden.Met de opbrengst van de actie zijn afgelopen jaar ruim 588.000 kinderen gesteund. De Kinderpostzegelactie start woensdag 23 september.