• Wethouder Mark van de Bunte doet voor de 9e keer mee met de Nunspeetse Keiler. Dit jaar met het gemeenteteam dat in 2002 deze Nunspeetse Keiler won.

    gemeente Nunspeet

'Nunspeetse Keiler is uniek'

NUNSPEET Teams van vijf sporters gaan zaterdag 25 mei voor de 24e keer de strijd met elkaar aan om de felbegeerde Nunspeetse Keiler. Tijdens het sportevenement, dat bestaat uit hardlopen, mountainbiken én een hele serie behendigheidsproeven, komt het aan op teamsport. Wethouder Mark van de Bunte doet voor de negende keer op rij mee aan de Nunspeetse Keiler.

Angela van Erven

,,De Nunspeetse Keiler is een uniek evenement, vanwege de combinatie van looplussen, fietslussen en behendigheidsproeven. En juist die sportieve uitdaging maakt het voor iedere deelnemer tot een fantastische prestatie. Ongeacht of men meedoet in de recreantenklasse, sportklasse of wedstrijdklasse. Iedere deelnemer is een winnaar, omdat men in een ultiem teamverband sport. Het komt aan op samenwerking en daardoor duwt men elkaar, soms zelfs letterlijk, over de streep. En met elkaar net dat stapje extra zetten, daardoor brengt de Nunspeetse Keiler iets extra's naar boven."

SPORT Van de Bunte is sinds een jaar wethouder economie, werkgelegenheid, sport en bewegen in Nunspeet. Dit jaar doet de sportieve wethouder voor het eerst mee met het gemeenteteam. ,,Het maakt mij trots om voor de gemeente Nunspeet mee te mogen doen aan de Nunspeetse Keiler. In onze eigen gemeente actief een bijdrage leveren aan zo'n groot evenement daarmee maak ik veel collega-wethouders in den lande jaloers. De Nunspeetse Keiler is namelijk grensoverstijgend. Niet alleen qua inzet van de organisatie en vrijwilligers, maar ook als evenement. Er komen veel sporters en sponsoren van buiten de gemeentegrenzen en de belangstelling voor het evenement groeit elk jaar weer." In 2002 viel het gemeenteteam voor het laatst in de prijzen in de recreantenklasse. ,,Wij hebben als team nog niet samen getraind, maar het plan is wel om nog een keer gezamenlijk op de fiets te zitten en de schoenen onder te binden. Wel hebben wij afgesproken dat een ieder voor zichzelf traint en probeert mee te doen met een aantal evenementen. De Run-Bike-Run en de Oranjeloop zijn bijvoorbeeld mooie krachtmetingen voor iedere (keiler)sporter."

PRESTATIES De wethouder geeft aan dat de Nunspeetse Keiler niet alleen uniek is vanwege de sportieve prestaties. ,,Neem bijvoorbeeld de samenwerkingen met de Zwem- & Poloclub en de Fietscrossclub De Volharding. Ook de scouting en vele andere verenigingen zijn betrokken bij het evenement. Kortom het is een breed gedragen sportfestijn en met deelname steunen de teams ook nog eens een goed doel. Een echte win-win situatie dus. Iedereen is klaar om urenlang af te zien met elkaar en tegelijkertijd is het allemaal in een oogwenk voorbij. Door alle hectiek van wachttijd tot wedstrijdkaart en van joelend publiek tot in welke lus zitten we eigenlijk? En ondanks het afzien, de spierpijn en de tranen van vreugde of verdriet: Iedereen hunkert na afloop weer naar de volgende editie.
De Nunspeetse Keiler heeft iets magisch."