Nunspeet herdenkt bevrijding

NUNSPEET Op woensdag 19 april is het precies 72 jaar geleden dat Nunspeet door de Canadezen werd bevrijd. Traditiegetrouw is er op die dag bij het Canadees monument aan de Laan weer een korte herdenkingsplechtigheid. Burgemeester Van de Weerd zal een toespraak houden. Kransen worden gelegd door het college van B&W en door het Comité Thank You Canada. De Nunspeetse Harmonie zal muzikale medewerking verlenen. De plechtigheid begint om 18.45 uur.

Op zaterdag 15 april is er om 15.00 uur bij het 'Lancastermonument' aan de Schaarweg in Elspeet een herdenkingsplechtigheid. Burgemeester Van de Weerd zal een toespraak houden. Namens het gemeentebestuur, de RAFA (Royal Air Forces Association) en de werkgroep 'Herdenken WOII' zullen kransen worden gelegd. De Elspeetse Fanfare zal muzikale medewerking verlenen.

Tijdens de herdenkingsplechtigheid zullen vliegtuigen van de "No.1077 Squadron RAFA", met een fly-over een eerbetoon verzorgen aan de op die plek omgekomen bemanning van de in 1944 neergeschoten Lancaster.