• Robin van Lonkhuijsen

Nieuwe ruimte voor Kinderopvang ROMI

T HARDE Het MFC Aperloo in 't Harde is vanaf 1 september een voorziening rijker. Dan zal Kinderopvang ROMI starten met een ruimte voor kinderopvang, op de begane grond van het MFC. Bestuur en leden van de verenigingen van de Vereniging Gemeenschapshuizen 't Harde (VGH) zijn verheugd dat er een overeenkomst is bereikt met de directie van Kinderopvang ROMI en zien uit naar de komst van de kinderopvang. ,,Het betreft een mooie aanvulling voor het MFC en voor de verenigingen van de VGH'', aldus het bestuur. 

Voor de vestiging van ROMI zijn zowel interne als externe aanpassingen bij het gebouw noodzakelijk. Zo volgt er op korte termijn een grotere (brancard toegankelijke) lift vanwege het transport van onder andere grote muziekinstrumenten en een flexibele wand in de Elly Vels zaal, de grote zaal op de eerste verdieping. Voor het gebouw, grenzend aan de kinderopvang, komt een buitenspeelplaats voor de kinderen. De lift en de aanpassingen op de eerste verdieping zijn noodzakelijk vanwege het niet langer beschikbaar zijn van de Zwaluwenburgzaal op de begane grond, alwaar Kinderopvang ROMI de permanente gebruiker is.

Kinderopvang ROMI start na de zomervakantie met een christelijke peuterspeelzaal voor 2 tot 4-jarigen, een kinderdagverblijf-groep van 0 tot 4 jaar en een buitenschoolse (voor- en naschoolse) opvang.