• Gemeente Heerde
  • Gemeente Heerde

Nieuwe Fietsroute Heerde

HEERDE De gemeente Heerde heeft een nieuwe fietsroute gepresenteerd: Fiets eens Cittaslow. De nieuwe route is 43 kilometer lang en voert langs verschillende bedrijven die Cittaslow ondersteunen. Stichting HOES heeft de route samengesteld. 

De gemeente hoopt door deze route meer bekendheid voor Cittaslow te krijgen. Heerde is als enige Gelderse gemeente bij dit van origine Italiaanse gezelschap aangesloten. Cittaslowgemeenten maken zich sterk voor het behoud van het streekeigene, voor cultuurhistorie en milieu. 

De route kan binnenkort gestart worden bij een van de drie Toeristische Informatiepunten (TIP). Daarnaast is de route binnenkort te vinden op www.wijzijnheerde.nl.

SUPPORTERS dinsdag werden drie nieuwe Cittaslowsupporters benoemd. Dit zijn de stichting Wij zijn Heerde, de Erve IJzerman en De Bankenburg. Cittaslowsupporters ondersteunen actief de ideeën achter Cittaslow, het internationale netwerk van gemeenten waar het leven goed is. De gemeente Heerde vat dit samen met de zin 'Genieten in je eigen tempo'. Meer over Cittaslow en de supporters is te vinden op www.heerde.nl/cittaslow.