• De afbraak van de camping is al begonnen.

    Wijnand Kooijmans

Tien woningen op locatie camping De Schapendrift

ELSPEET Aan de Schapendrift 23 in Elspeet mogen tien woningen worden gebouwd. Het gaat om de bouw van zes woningen voor starters en senioren en vier woningen als twee-onder-één-kap.

Wijnand Kooijmans

De gemeenteraad wordt gevraagd de benodigde medewerking te verlenen. De woningen komen op het terrein van de voormalige camping De Schapendrift. Het echtpaar Mulderij besloot na 25 jaar hiermee te stoppen vanwege hun leeftijd en gezondheidsproblemen.

BEZWAREN Twee bezwaren tegen het plan werden ingediend. Het college ziet in de twee bezwaren echter geen reden om zich tegen het bouwplan te keren. Wel is naar aanleiding van de bezwaren met de initiatiefnemers een overeenkomst gesloten, zodat wordt gewaarborgd dat de rijwoningen in het goedkope segment worden geboden.

GROEN LICHT De gemeenteraad van Nunspeet heeft eerder al besloten groen licht te geven voor de bouw van de woningen, waarmee in principe het college de vrije hand is gegeven de aanvraag verder af te handelen. Dat is echter doorkruist door de ingediende bezwaren. Dat betekent dat de raad alsnog moet worden gevraagd een verklaring van geen bedenkingen af te geven.