• Wethouder Auke Schipper ontvangt het eerste exemplaar van het Hattem Magazine uit handen van Rond Uit coördinator Mariëlle Karssing.

    Angela van Erven

Nieuw Hattem Magazine

HATTEM Het nieuwe Hattem Magazine is zaterdag gepresenteerd tijdens de feestelijke ingebruikname van molen De Fortuin. Het eerste exemplaar werd overhandigd door Rond Uit Hattem coördinator Mariëlle Karssing aan wethouder Auke Schipper van de gemeente Hattem.

Angela van Erven

Wethouder Schipper geeft aan trots te zijn op het nieuwe magazine. ,,Onze Hanzestad Hattem heeft haar bezoekers veel te bieden en in dit magazine wordt dit weer mooi gepresenteerd. Ik vind het gaaf om te zien dat onze Hattemer ondernemers en organisaties dit magazine opnieuw hebben weten samen te stellen en te realiseren. Hierin laten ze het mooiste van Hattem zien aan inwoners en aan bezoekers en maken we kennis met de Hattemer winkeliers. Met recht een magazine en een stadje om trots op te zijn."

SAMENWERKING Het Hattem Magazine is een initiatief van ondernemersvereniging HAVO in samenwerking met Rond Uit Hattem, met medewerking van de gemeente Hattem en de Rabobank. ,,Met een oplage van 15.000 exemplaren is dat hoger dan vorig jaar. De oplage is verhoogd omdat de eerste editie van het Hattem Magazine zeer goed is ontvangen, waardoor het blad n september al niet meer voorradig was", vertelt Mariëlle Karssing tijdens de overhandiging. ,,Ik vind het nieuwe magazine er weer prachtig uit zien. De samenstellers zorgen er dan ook voor dat er ook voor de Hattemers informatieve artikelen in staan. De advertorials zijn vaak in interview vorm, zodat het leuk leest en samen met de foto's van de ondernemers ziet het er persoonlijker uit.

AANDACHT In het Hattem Magazine is aandacht voor een aantal kunstvormen, zoals kunstschilder René Kinket, Kunstkring Hattem en is er oog voor de beelden en gevelstenen in het centrum. Daarnaast komt een aantal goede initiatieven, zoals het kinderboerderij 't Dijkweitje en theeschenkerij Oldeniel, aan bod." In het magazine staat ook informatie over musea, een plattegrond van het centrum en volop achtergrondinformatie. Ook laten de ondernemers zien wat zij in huis hebben. Een exemplaar is gratis op te halen bij het Toeristisch Informatiepunt in Hattem..