• Er werd direct veel gebruik gemaakt van het nieuwe elektrische treintje dat in Nunspeet rijdt.

    Wijnand Kooijmans

Nieuw elektrisch treintje in Nunspeet

NUNSPEET Burgemeester Dick van Hemmen kan een gemeente beter besturen dan het nieuwe elektrische treintje dat sinds dinsdag in de gemeente Nunspeet rijdt. Bij de lancering kwam Nunspeets eerste burger met het treintje vast te zitten tussen de deuren van het gemeentehuis. Gevolg: schade aan de deuren en het treintje. Maar alles wordt hersteld zo beloofde Van Hemmen die op korte termijn aan zijn afscheidstoer door de gemeente begint.

Wijnand Kooijmans

Het treintje rijdt voorlopig op dinsdag, donderdag en zaterdag vanaf het Transferium naar het centrum van Nunspeet. Daarnaast kan het treintje ook op andere tijden worden ingezet.

GROOT Bij een groot evenement als Eibertjesdag kan het treintje niet rijden omdat het dan verstrikt raakt in het verkeer. Bekeken wordt nog op welke wijze het treintje in de overige drie kernen van de gemeente Nunspeet kan worden ingezet. De komst van het treintje is een initiatief van de Stichting Nunspeet uit de Kunst. Geboren uit de Blauwde Diamant van de Maatschappij. In eerste instantie onder de naam Kunstenaarsdorp maar deze naam is nu vervangen door de officiële naam, compleet met logo. Doel is meerdere partijen bij elkaar te brengen en zo de gemeente Nunspeet in de breedste zin van het woord te promoten.

Ronald Cleijsen, voorzitter van de Bedrijvenkring Nunspeet gaf bij de presentatie aan van het treintje dat het zaak is doorlopend iets nieuws te lanceren. Het treintje moet bijdragen aan het gevoel bij bezoekers welkom te zijn in de gemeente Nunspeet. Vanuit de stichting wordt nog gewerkt aan zeven andere initiatieven. Onder meer moet er een glossy magazine over Nunspeet op korte termijn verschijnen dat gasten gratis ter beschikking wordt gesteld. Ook komt er een fietskunstroute en een kunstroute tussen het Transferium en het centrum van Nunspeet. De vergunning daarvoor is inmiddels recent verleend. Een nieuwsbrief moet de leden informeren over de voortgang. Daarnaast wil de stichting zich nadrukkelijk met kunstuitingen manifesteren tijdens evenementen als Eibertjesdag en de strijd om de Nunspeetse Keiler.

PRODUCT Van Hemmen sprak van een verbetering van het toeristisch product. Hij beloofde vanuit zijn luie stoel de stichting te gaan volgen en - indien het even wat minder gaat - met advies terzijde te staan.