• Politie

Negen jaar celstraf en tbs voor doodslag partner Hattem

HATTEM De rechtbank veroordeelde maandag een 52-jarige man voor de doodslag op zijn partner tot negen jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

De man bracht op 19 februari 2018 in Hattem zijn vriendin met meerdere messteken om het leven. De man belde vervolgens zelf het alarmnummer. Kort daarna trof de politie hem in de woning aan bij het lichaam van de vrouw. Hij is ter plekke aangehouden, er was niemand anders in de woning.

PERSOONLIJKHEIDSSTOORNISSEN Tijdens de strafzitting verklaarde de man dat hij zich niet veel meer kan herinneren. Hij kon zich alleen herinneren dat hij een mes vast had. De man is onderzocht in het Pieter Baancentrum. Daaruit bleek dat er vanaf zijn jeugd al sprake is van fors alcohol- en drugsmisbruik. Ook heeft hij meerdere persoonlijkheidsstoornissen. Omdat de kans op herhaling groot is, adviseren de deskundigen om de tbs-maatregel met dwangverpleging op te leggen. De rechtbank neemt dit advies over.  

TBS De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De man moet eerst de gevangenisstraf uitzitten en daarna wordt hij gedwongen behandeld in een tbs-kliniek. Deze tbs kan onbeperkt worden verlengd en wordt pas beëindigd als hij geen gevaar meer is voor de maatschappij.