• Het Veluws Zandsculpturenfestijn won donderdagavond de zilveren award.

    ANWB

Nederlands Bakkerijmuseum verkozen tot 'leukste uitje'

HATTEM Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem is beoordeeld als het 'Leukste uitje van Gelderland 2019'. Dat blijkt uit een verkiezing die door de ANWB is gehouden. Vertegenwoordigers van het museum ontvingen donderdagavond de gouden award uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB.

Het museum in Hattem scoorde in de verkiezing van de ANWB, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2019. 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen kreeg de zilveren award en de bronzen award ging naar de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen.

VREUGDEKRETEN ,,Wat er door ons heen ging toen onze provincie aan de beurt was is moeilijk te omschrijven", vertellen medewerkers van het museum in Hattem op Facebook. ,,Eerst werden de winnaars van het brons en zilver bekend gemaakt. Toen gingen de spots aan en klonk er opzwepende muziek. En toen kwam de ontlading. Een foto van ons museum verscheen op het grote scherm en presentatrice Stella Gommans schalde onze naam door de zaal. Goud voor het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem en daarmee uitgeroepen tot 'Leukste uitje van de provincie Gelderland 2019'! Wij konden de vreugdekreten niet onderdrukken."

VERKIEZING De ANWB organiseert de verkiezing van het 'Leukste uitje' voor de negende keer. Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie en voor het 'Leukste uitje over de grens'. In totaal werden ruim 63.000 stemmen uitgebracht. Meer informatie is te vinden op de website van de ANWB.