• Nederlands Bakkerijmuseum

Nederlands Bakkerijmuseum is 'Beste Gelderse museum voor kinderen'

HATTEM De Museumvereniging, het overkoepelende orgaan voor alle geregistreerde musea in Nederland, heeft afgelopen vrijdag 58 museumdirecteuren uitgenodigd om naar Hilversum te komen. De directeuren vertegenwoordigden 58 nationale musea die een award in ontvangst mochten nemen als Beste Museum voor kinderen. Tijdens een enerverende bijeenkomst in het Museum voor Beeld en Geluid, werd bekend gemaakt welk museum, volgens een onafhankelijke jury, per provincie het hoogst had gescoord.

Het Nederlands Bakkerijmuseum heeft de Award gewonnen voor Gelderland en mag zich Beste Museum voor Kinderen in onze provincie noemen. Maar liefst 11.000 kinderen brachten hun stem uit en zesduizend daarvan gingen naar het Bakkerijmuseum in Hattem.

Directeur Fred Voskuil ziet deze publieksprijs als landelijke erkenning voor de 48 medewerkers van het museum die telkens weer klaar staan om de jeugd met open armen te ontvangen. Nu heeft de jeugd het museum omarmd met deze nationale prijs en het gevoel van blijdschap daarover is enorm groot. Een opsteker voor het Bakkerijmuseum en de vlag ging uit.