• Gemeente Elburg
  • Gemeente Elburg
  • Gemeente Elburg

Nationale Grote Rekendag op De Regenboog in Doornspijk

DOORNSPIJK Ieder jaar wordt De Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek! De Regenboog in Doornspijk doet al heel veel jaren mee en de kinderen vinden het altijd een prachtige, leuke en ook zeer leerzame dag.

Op woensdag 22 maart 2017 vond De Grote Rekendag plaats. Wethouder Willem Krooneman van de gemeente Elburg was uitgenodigd om de feestelijke opening, samen met oud-leerkracht Rolf Plender, te verrichten. De wethouder gaf graag gehoor aan deze uitnodiging. In het verleden was hij bestuurslid op De Regenboog, zijn kinderen zaten op de Regenboog én hij vindt het rekenonderwijs ook nog eens heel belangrijk. De wethouder mocht tussen twee rijen kinderen doorlopen. De kinderen stonden, op volgorde van hun huisnummers, in lange rijen van het begin van het schoolplein tot de hoofdingang van de school. Wethouder Krooneman mocht, op grond van zijn eigen huisnummer, ook plaats nemen in de rij. Hij vond, na enig zoeken en vooral met hulp van álle kinderen, het goede plekje.

Het thema van deze 15de editie was 'Meten, bewegen en construeren'. De kinderen leerden meetkundige constructies maken, maquettes en plattegronden maken, meten via vergelijken en verkennen van getallen en getalrelaties door deze lijfelijk te ervaren.

Het doel van de Grote Rekendag was kinderen onderzoekend te laten rekenen. Het 'zelf ontdekken' leverde net als alle voorgaande jaren weer vele verrassende inzichten op.

Op de site van De Regenboog www.regenboogfoto.nl meer foto's van het evenement.