• Exspecto

    Willem Veldkamp

Plannen Exspecto en nieuwe leden gezocht!

23-08-2019, 22:27 | Lezersnieuws | Leola

Nog een kleine maand en dan start het zangseizoen voor Exspecto weer. Dit jaar beginnen we direct met een aantal mooie optredens.

Als eerste kijkt Exspecto uit naar een weerzien met het koor Episcopal Chorale Society uit Los Angeles. In 2014 gaven we in de Johanneskerk te Heerde met dit koor en Arise een prachtig kerstconcert. Hoe mooi is het om 5 jaar later weer met elkaar muziek te mogen maken en wel op een unieke plek.

Op zaterdag 14 september zingen we in theater De Spiegel in Zwolle. Samen met de andere koren van Wolfried Kaper en het koor uit LA zingen we onder andere stukken uit de West Side Story en The Trail of Tears; een door Wolfried geschreven werk over de geschiedenis van de Cherokee indianen die hun woongebied in Georgia, North en South Carolina onder dwang moesten verlaten om te verhuizen naar Oklahoma. Deze tocht van 2000 km lang, gedurende de wintermaanden, eiste 4000 mensenlevens. Beleeft u dit concert voor Harmony, Vrede, Vriendschap en Zorg voor de aarde met ons mee? Kaarten kosten € 20 en deze kunt u bestellen bij de koorleden.

De volgende ochtend, 15 september om 10.00 uur, zullen we opnieuw met deze verschillende koren te horen zijn  tijdens een vrede- en vriendschapdienst in de Eusebiuskerk in Arnhem. Ook hier bent u natuurlijk van harte welkom.

Het weekend daarop zijn we weer te beluisteren. Ditmaal in Epe op 21 september tijdens de jaarlijks terugkerende Korendag. Om 17.00 uur zullen wij een half uur lang verschillende stukken uit ons repertoire laten horen. We hopen u hier te ontmoeten.

Na deze drukke seizoenstart ligt onze focus weer op het instuderen van Die Jahreszeiten van Haydn, dat op 15 februari 2020 in de Grote Kerk te Epe op het concertprogramma staat. Hiervoor kan het koor nog wel wat extra sopranen en alten gebruiken. Ben je tussen de 18 en 45 jaar en bekend met het zingen van klassieke muziek? En heb je zin om je bij een gezellig koor aan te sluiten, met leden uit Epe en omgeving maar ook uit Arnhem, Zwolle en Kampen? Neem dan contact met ons op.. Kom eens langs om te kijken en mee te doen, de repetities zijn eens in de twee weken op zaterdag van 18.45 tot 20.30 uur in de Regenboogkerk in Epe. Interesse of wil je meer informatie? Bel dan met Leola Borst-Brouwer: 06-20141731. Kijk ook op www.exspecto-epe.nl