• Angela van Erven

Metamorfose van aula in Oldebroek

OLDEBROEK De vernieuwde aula van wordt op 2 november officieel geopend. Iedereen is dan welkom om een kijkje te nemen in de aula die een ware metamorfose onderging.

Angela van Erven

Naast een geheel nieuw interieur is er in de verbouwde aula kantoorruimte van Uitvaartzorg Noord Veluwe gevestigd. De ingang van de zaal heeft een verandering ondergaan en de geluidinstallatie en verlichting zijn nieuw. Ook op het gebied van duurzaamheid is het pand aan de Van Sytzamalaan 38 geheel aangepast. Zo zijn er een warmtebron en zonnepanelen geplaatst.

FUSIE Uitvaartzorg Noord Veluwe is in 2014 ontstaan uit een fusie van Begrafenisvereniging Wezep en omstreken en Begrafenisvereniging De Laatste Eer Oldebroek. Het doel van de vereniging is het op waardige en piëteitsvolle wijze verzorgen van uitvaarten en crematies voor leden en niet-leden, zonder winstoogmerk. Jaarlijks worden er ongeveer 150 uitvaarten uitgevoerd. De begrafenisvereniging heeft een vaste plaats verworven in Oldebroek, Wezep en Hattemerbroek. Door de verbouwing van de aula in Oldebroek kan men de mensen nog beter van dienst zijn. De aula is destijds gebouwd door de gemeente Oldebroek. De aula in Wezep en in Oldebroek zijn eigendom van Uitvaartzorg Noord Veluwe met als voorwaarde dat iedereen gebruik mag maken van beide aula's.

De verbouwing in Oldebroek was nodig, omdat de aula gedateerd was en er behoefte was aan opslag- en kantoorruimte.,,We zijn tevreden over de verbouwing", vertellen uitvaartverzorgers Johan Tanghe en Willemien Schreurs. ,,De aula heeft een warme uitstraling gekregen. In de aula is ons nieuwe kantoor gevestigd waardoor we beter bereikbaar zijn. Iedereen mag op woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur binnenlopen wanneer er vragen zijn. Daarnaast zijn wij 24 uur per dag telefonisch bereikbaar. Zowel de aula in Wezep als in Oldebroek beschikken over familiekamers. In een familiekamer kan een opbaring plaatsvinden waardoor het mogelijk is voor de nabestaanden 24 uur per dag de overledene te bezoeken. Johan Tanghe en Willemien Schreurs zijn de uitvaartverzorgers van Uitvaartzorg Noord Veluwe in Oldebroek. Beide zijn woonachtig in Oldebroek en hebben kennis van de lokale traditie en bijbehorende gebruiken. Allemaal waardevolle zaken om invulling te geven aan een begrafenis of crematie.

MENSEN ,,We weten wat er speelt. Kennen de gewoontes en de mensen. Verschil met vroeger is dat mensen nu meer zelf doen tijdens het afscheid. Dat is een positieve ontwikkeling. Het goed voor de verwerking om betrokken te zijn bij het afscheid van een dierbare. Als uitvaartverzorger kan je daarin veel betekenen door de familie te ontzorgen en te adviseren in een verdrietige periode. Door alle zakelijke dingen te regelen kan de familie zich voorbereiden op een goed afscheid." Op 2 november is iedereen welkom tussen 16.00 en 18.00 uur.