Met nieuwe uitkijktoren is project Stakenberg afgerond

NUNSPEET Op de Stakenberg zal wethouder Marye Storteboom op donderdag 9 juni symbolisch de nieuwgebouwde uitkijktoren openen. Hiermee heeft het project "Stakenberg" letterlijk het hoogste punt bereikt. De toren is gebouwd achter de speelweide aan de Stakenbergweg. Op de plek van de oude toren is een nieuwe uitkijktoren van twintig meter hoog gebouwd. Aanleiding was het belemmerde uitzicht door het inmiddels hoger gegroeide bos in de directe omgeving van de oude toren.

Met de opening van de toren is het project 'Stakenberg' afgerond. Het doel van dit project was het gebied de Stakenberg voor de bezoeker nog aantrekkelijker te maken. Zo is de Stakenbergweg aangepast en veiliger gemaakt, belangrijk voor de vele dagrecreanten. De parkeerplaats is uitgebreid. Daarnaast is de speelweide uitgebreid met een natuurlijk speelbos, waar ook het startpunt begint van een gemarkeerde wandeling. Dit 'tijdkijkpad' neemt de wandelaar mee in de ontwikkelgeschiedenis van het landschap. Door deze facelift kan de bezoeker de natuur beleven in alle rust, ruimte en veiligheid

De nieuwe uitkijktoren is, in opdracht van de gemeente Nunspeet, gebouwd door de firma Wijma Kampen B.V. De toren is geheel uit rondhout gebouwd van bomen uit het Veluwse bos, een echt streekhoutproduct dus. In totaal zit er ongeveer dertig m3 naaldhout in verwerkt. De hoekpalen zijn gemaakt uit stammen van negentig jaar oude Douglas bomen. Al het overige rondhout is gemaakt van larikshout.

De nieuwe toren biedt een prachtig uitzicht over de Veluwe. In de verte zijn bij helder weer de windmolens in de Flevopolder te zien. Het project is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de Provincie Gelderland.