Mantelzorgers in het zonnetje tijdens de week van de mantelzorg

OLDEBROEK Om de inzet van mantelzorgers te waarderen organiseren vier vrijwilligers van 5 tot en met 11 november 'De week van de mantelzorg' in de gemeente Oldebroek. Tijdens deze week vinden er verschillende activiteiten plaats voor mantelzorgers en de vrijwilligers van informele zorgorganisaties. De gemeente reikt in deze week het mantelzorgcompliment (verrassingspakket) uit.

Op zaterdag 5 november is er 'De dag zonder zorgen' in restaurant Coelenhage in Wezep. Een dag met theater, ontspannende en creatieve workshops en een verzorgde lunch voor mantelzorgers en vrijwilligers. Tijdens de opening van de dag om 10.00 uur reikt Liesbeth Vos, wethouder Sociaal Domein, het eerste verrassingspakket uit.

In 'De week van de mantelzorg' zijn er twee informatiebijeenkomsten. Op maandag 7 november vindt in Wezep de eerste plaats. Deze bijeenkomst heef als thema 'Ernstig ziek en dan'. Een avond met informatie over zorg in de laatste levensfase thuis en in het hospice. Op donderdag 10 november organiseert de Afdeling Oldebroek van de Nederlandse Patiënten Vereniging in samenwerking met Alzheimer Nederland een lezing met als thema 'Omgaan met Dementie'.

Op vrijdag 11 november vindt in het Kulturhus de Talter 'De samen voor mekaar' markt plaats. Op deze markt presenteren zich diverse maatschappelijke organisaties. De markt is bedoeld voor mantelzorgers, vrijwilligers en andere belangstellenden.

Vier vrijwilligers en een stagiaire organiseren 'de week van de mantelzorg'. Zij krijgen hierbij ondersteuning van de consulenten informele ondersteuning. Deze consulenten werken voor het Sociaal Team Oldebroek. Bij de organisatie van de week zijn verder verschillende informele en formele zorgorganisaties en vrijwillige workshopaanbieders betrokken.

Informatie over tijden en locaties in het programmaoverzicht van 'De week van de mantelzorg' op www.oldebroek.nl.