• Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk

Man met hooivork neergestoken in Wapenveld

WAPENVELD Een burenruzie in Wapenveld is dinsdagavond uitgelopen op een steekpartij. Dat bevestigd de politie. Een 50-jarige man woonachtig aan de Eessenkamp in Wapenveld ging zijn overbuurman te lijf met een tweepuntige hooivork. De man zou volgens buurtbewoners die het zagen gebeuren zes keer gestoken zijn, waardoor de man twaalf steekwonden opliep. De verdachte is voor zijn woning door de politie aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Het slachtoffer is bij kennis en is per ambulance met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie heeft de omgeving van de woning afgezet. De steekpartij vond plaats op een galerij van een blok woningen. Volgens buurtbewoners die de dader kennen zou de man de laatste tijd de buurt geregeld terroriseren. Het zou volgens de buurtbewoners een tikkende tijdbom zijn geweest.

ONDERZOEK De technische recherche heeft onderzoek gedaan. Het onderzoek heeft de resterende deel van de avond en het begin van de nacht geduurd. De politie begon met het sporenonderzoek bij de woning van de verdachte. Daar heeft de recherche zowel bij de voordeur als in de woning foto's gemaakt en diverse sporen veilig gesteld. Ook zijn daar diverse objecten, waaronder waarschijnlijk de desbetreffende hooivork als bewijsmateriaal meegenomen. Daarna is de recherche op de galerij bezig geweest met het onderzoek. Daar werd onder andere het bebloede T-shirt van het slachtoffer als bewijsmateriaal meegenomen.

WRAAK Een familielid van het slachtoffer heeft op Facebook gedreigd om de dader van de steekpartij hoogstpersoonlijk 'een koppie kleiner' te maken en zijn hoofd 'hoogstpersoonlijk bij het politiebureau af te leveren' indien de man weer vrij zou komen. Buurtbewoners vrezen echter dat er ook wraak zal worden genomen door middel van vernielingen op de woning. De politie is op de hoogte van de dreigementen via Facebook.

Bron video: Stefan Verkerk