'Lichamelijke schade valt HOV niet aan te rekenen'

HATTEM De Hattemer Oranjevereniging (HOV) gaat na een onzekere tijd vol enthousiasme aan de slag om in april een mooi Oranjefeest te organiseren. De HOV organiseert al jaren geslaagde festiviteiten rondom Koningsdag. "Vorig jaar zijn er, voor het eerst in al die jaren dat er tentfeesten worden georganiseerd bezoekers met elkaar op de vuist gegaan. Twee van deze personen hebben de HOV aansprakelijk gesteld voor de geleden lichamelijke schade."

,,Dit heeft een grote schrik teweeggebracht binnen het bestuur. Uit onderzoek van een schade expertisebureau is gebleken dat de feesten goed zijn georganiseerd, de HOV valt dus niets te verwijten valt en de claim is afgewezen. Deze hele affaire heeft het bestuur, dat bestaat uit vrijwilligers, veel negatieve energie gekost en daardoor is het organiseren van het Oranjefeest voor 2016 op een lager pitje komen te staan. Deze zaak willen we graag achter ons laten. De HOV gaat positief en vol enthousiasme aan de slag met organiseren van het Oranjefeest 2016", aldus Hanny van der Zwaan, namens het HOV bestuur.

Het Oranjefeest start op zaterdag 23 april in de middag met een shantykorenfestival. Na de optocht vindt in de avonduren een tentfeest plaats met een mooie band en artiest. Wie dat zijn blijft volgens van der Zwaan nog even een verrassing. Op dinsdag 26 april is er wederom een tentfeest met een coverband. Tijdens Koningsdag zijn er tal van activiteiten voor jong en oud en kan het bezoek dat de Koninklijke familie aan Zwolle brengt live worden gevolgd op grote schermen in de tent.