• eigen foto
  • eigen foto

Lancaster bommenwerper vliegt over Hulshorst

HULSHORST AVRO Lancaster PA474 'Thumper' van de BBMF maakt op 4 mei om 16.39 uur een fly past over het Lancastermonument Hulshorst. Op 1 april 1943 crashte de Lancaster bommenwerper Mk.III-ED626-M-G van de Royal Air Force (103 Squadron) in de bossen van Harderwijk. De bemanning heeft de crash niet weten te overleven. Op de crashlocatie staat nu een eenvoudig monument ter nagedachtenis aan de mannen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

Elk jaar op 4 mei wordt hier twee minuten stilte gehouden om hen die vielen te gedenken. De Battle of Britain Memorial Flight (BBMF) van de Royal Air Force heeft een aantal vliegtuigen uit WW2, die dusdanig zijn geconserveerd dat ze nu nog vliegwaardig zijn. Zo ook een Lancaster bommenwerper die in Nederland al meerdere keren gevlogen heeft over locaties bij herdenkingen, monumenten en begraafplaatsen.

De Lancaster met de beroemde 4 Rolls Royce motoren is een zware bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog. Slechts twee zijn er nog vliegvaardig: één in Engeland en één in Canada. Op 4 mei zal deze historische bommenwerper een herdenkingsvlucht over Nederland maken en óók over het Lancastermonument Hulshorst.

De slottijd staat gepland op 4 mei 2019 om 16.39 uur lokale tijd. Voorafgaand dus aan de dodenherdenking bij het monument om 20.00 uur. Het doorgaan van deze fly past is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder ook het weer.
Voor meer informatie: www.lancastermonumenthulshorst.nl

Parkeren auto bij P-Hierderweg vlak bij Hof van Hulshorst zuid van rijksweg 28. Van hieruit
met fiets/lopen of met auto naar locatie Schapendrift.