Laatste Elburger Vestingdag

ELBURG Na de succesvolle edities van de vorige vier weken kunnen op woensdag 12 augustus vooral jongelui zich uitleven op de laatste Elburger Vestingdag.

Want om 20.00 uur begint de muziek op de Vischmarkt en deze zal traditie getrouw worden afgesloten door Bassie's Eetcafé On-Tour. Het dak gaat eraf op deze laatste Vestingdag 2015. De afsluiting van de zomer 2015 voor jong en oud. Maar het gaat om de gezelligheid en de ontmoeting, laten we dus zorgen jong en oud dat het dan ook echt gezellig blijft.

Verder kunnen de kinderen vanaf 08.00 uur weer terecht in de Bloemstraat en de Ledige Stede voor de kleedjesmarkt hier kunnen de kinderen hun oude speelgoed, te klein geworden kleding, spulletjes van zolder, zelf beschilderde bloempotjes en ander prullaria verkopen. De kleintjes kunnen ondertussen eindeloos rondjes draaien in de draaimolen op de Vischmarkt. Ook deze woensdag is er weer vermaak en deze woensdag zal dat zijn in de vorm van steltenlopers in de stad.

Maar de Vestingdagen zijn leuk voor alle leeftijden. Wat te denken van de jaarlijkse en oergezellige zomerbraderie. De kramen staan dit jaar binnen de stadsmuren zodat bezoekers om de zoveel meter tegen een aanbieding lopen. De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur, ook zijn de vele winkels geopend zijn tot 18.00 uur. Maar Elburg Vesting biedt nog veel meer vertier tijdens de Vestingdagen. Een gezellig terrasje in het centrum bij één van de horeca gelegenheden in de eeuwenoude vesting, genieten van een lekker koud drankje en natuurlijk mensen kijken. Meevaren kan met een ouderwetse botter en met de grote rondvaartboot. Eeuwenoude geveltjes en idyllische plekjes zijn een genot voor het oog. Cultuur snuiven in Elburg Vesting kan bij één van de vele musea die Elburg te bieden heeft; Museum Elburg, de Sjoel, het Nationaal Orgelmuseum, de Botterwerf, de Smederij of de Kazematten; ieder museum is een belevenis op zich.

Ook voor de laatste keer dit jaar het gratis zomerconcert in de Grote Kerk te Elburg door het Veluws Mannenensemble onder leiding van Wim en Wilbert Magré. Het publiek kan genieten van onder andere Negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen. Ook zal Wilbert Magré het beroemde Quelhorst orgel bespelen. Dit optreden vindt plaats in de Grote Kerk, aanvang 11.00 uur en de toegang is gratis.

Parkeren kan gratis op de parkeerplaatsen bij de ingang van de stad, op 3 min. loopafstand van het winkelcentrum.