Kunstwerk Zorg voor elkaar

ELBURG Begin februari kwam het verzoek binnen bij Smederij de Hoefhamer om een kunstwerk te smeden. Dit kunstwerk is door de bewoners van het Nieuwe Feithenhof aan de directie aangeboden ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van het Nieuwe Feithenhof.

Het kunstwerk, dat een dansend paar voorstelt, moest een vergrootte kopie worden van een broche van ongeveer 7 centimeter groot. De opdracht was een versie van ongeveer 47 centimeter groot, geplaatst op een mooie sokkel van hardsteen. Allereerst is er een schets van het ontwerp op ware grootte gemaakt. Deze dient om het smeedwerk tijdens het werk te controleren op vorm. De smeden Wim Wijnne, Maarten Mak en John van Midden hebben de klus op zich genomen. Er is gekloofd, geslepen, gesmeed, gevijld, gecheckt, vergeleken, gepast en gelast.

De hardstenen sokkel is door Wim van Triest van Natuursteenpartners aan de bewoners geschonken. ,,We dragen de bewoners en de verzorging van het Nieuwe Feithenhof een warm hart toe en dragen daarom met plezier ons steentje bij", aldus Wim van Triest.