• SONY DSC

Kulturhus Oene gastheer voor Repair Café

OENE Het Repair Café is zaterdag 12 maart te gast in het Kulturhus in Oene. Iedereen die iets te repareren heeft, is van harte welkom, maar ook mensen die niets te repareren hebben mogen binnenlopen en voor een gratis kopje koffie of thee.

Het Repair Café beoogt de maandelijkse bijeenkomsten, gespreid over de vier dorpen, aantrekkelijker te maken door af en toe aandacht te besteden aan speciale activiteiten of thema's. Het Repair Café is daarom op zoek naar een amateur of professional, die bezoekers van het Repair Café hierover willen informeren over biologisch tuinieren.

Het Repair Café is een initiatief van SWO/E Welzijn en Ondersteuning Epe, Vrijwillige Hulpdienst De Kruimelschaar Epe en Vrijwillige Hulpdienst Vaassen en wordt door een steeds grotere groep ondernemers in de gemeente Epe gesponsord.

De vrijwilligers van het Repair Café zijn zaterdag 12 maar te gast in het Kulturhus Oene om kapotte spullen - indien mogelijk samen met de eigenaar - kosteloos te repareren. Benodigde materialen moeten wel betaald worden. Het Repair Café wil met haar activiteiten het zelf repareren promoten om zo het milieu te sparen en de afvalberg te beperken. Bezoekers kunnen langskomen met kapotte elektrische apparaten, fietsen, meubels, speelgoed etc. of met klein naai- en verstelwerk.

Als bezoekers iets te repareren hebben, vragen zij wel om de kapotte artikelen gereinigd mee te nemen, zodat de reparateurs niet onnodig veel tijd kwijt zijn om een artikel schoon te maken alvorens te kunnen onderzoeken waar het defect aan ligt.

Hoewel er geen garantie is dat alles gemaakt kan worden, kost een bezoek aan het Repair Café niets en is het er ook nog gezellig. Bezoekers worden in ieder geval ontvangen met een gratis kopje koffie of thee met soms ook nog iets lekkers erbij.

Lege toners, inktcartridges en oude mobieltjes zijn ook welkom; de opbrengst gaat naar Stichting AAP. Oud gereedschap wordt ingezameld ten behoeve van de Stichting Gered Gereedschap.

Het Repair Café is geopend van 9.30 tot 12.30 uur in het Kulturhus Oene aan de Dorpsstraat 14-16 in Oene. Voor vragen: repaircafeepe@gmail.com, tel. 0578-620988 of www.swo-epe.nl.