Koninklijke Landmacht ondersteunt activiteiten in Oldebroek

OLDEBROEK Het thema van de Landmachtdagen 2015 is '70 jaar vrijheid: erkennen en herdenken'. Commandant Koninklijke Landmacht, luitenant-generaal Mart de Kruif, in de Blog van Enzo Knol hierover: "Ik ben trots op mijn mensen, die zelfs hun leven willen wagen om te zorgen dat onze kinderen een betere wereld hebben."

De opzet van de Landmachtdagen 2015 is een voortzetting van een nieuw Open Dagen-concept. Niet langer stelt de landmacht een kazerne open, maar trekt ze met haar militairen het land in. In de gemeente Oldebroek waren op 13 mei defensiemedewerkers van de Luitenant Tonnet Kazerne actief bij een vrijwilligersproject voor de bewoners van het verzorgingscentrum De Hullen en van Stichting Present Oldebroek.

In Oldebroek pakten de defensiemedewerkers met Stichting Present Oldebroek een tuinproject op. Dankzij de inspanning van beide partijen is het voor de bewoners weer mogelijk om de draad van het dagelijkse weer op te pakken.

Naast de fysieke inzet was ook het sociale, luisterende element aanwezig. Bij het verzorgingshuis De Hullen kon er dankzij de inzet van de medewerkers van de Tonnetkazerne een aantal leuke ontmoetingsactiviteiten voor de bewoners georganiseerd worden. Dit werd door zowel de bewoners als de vaste vrijwilligers van de Hullen erg gewaardeerd.

Wethouder Liesbeth Vos, gemeente Oldebroek, en Kolonel Baartmans, Luitenant Tonnetkazerne, waren zeer enthousiast over de samenwerking van defensiemedewerkers en vrijwilligersorganisaties.