• Goed Bezig Oldebroek
  • Goed Bezig Oldebroek
  • Goed Bezig Oldebroek
  • Goed Bezig Oldebroek
  • Goed Bezig Oldebroek
  • Goed Bezig Oldebroek
  • Goed Bezig Oldebroek

Koningsspelen groots sportfestijn in Oldebroek

OLDEBROEK Ruim tweeduizend basisschoolleerlingen in de gemeente Oldebroek hebben vrijdag op verschillende locaties meegedaan aan de Koningsspelen.

Na een goed ontbijt op school werd rond kwart voor tien begonnen met de Koningsdans Okido! Dit gebeurde bij sporthal de Kamphal en de Talter en op de velden van voetbalverenigingen WHC en OWIOS.

Wethouder Liesbeth Vos opende de Koningsspelen in Wezep en overhandigde een cadeautje aan twee leerlingen van de Meidoorn. Het was namelijk de vijfde keer dat de Koningsspelen plaatsvonden, maar ook organisator Goed Bezig bestaat vijf jaar. Alle leerlingen op de basisschool ontvingen een Goed Bezig gymtasje. Wethouder Liesbeth Vos hoopte dat de kinderen nog lang plezier konden hebben van het Goed Bezig team. Dit werd met een luid 'hoera, hoera, hoera' bekrachtigd door de leerlingen.

Op de slagbalvelden bij WHC en OWIOS werd fanatiek gestreden om de punten. De groepen 7 en 8 van alle scholen speelden in poules tegen elkaar. In Wezep won een team van de Bron voor de Wereldweide en de Rank.

In Oldebroek ging de wisselbeker naar de Regenboog, die Wegwijzer van de troon stootte. Deze werden tweede, gevolgd door maar liefst vier teams van wederom de Regenboog.

Rondom de Talter en Kamphal waren allerlei sporten en spellen te doen. Kinderen uit groep vier tot en met zes konden terecht bij clinics van verschillende lokale sportaanbieders. Voetbalverenigingen WHC & OWIOS, volleybalvereniging VZK, de Wezepse Tennis Club, damclub DEZ/NKGZ, skeelervereniging Oldebroek, dansschool Bruinewoud, Iris Fit & Fun en straathoekwerk Nummer-13 presenteerden zich hier. Het aanbod werd verder gevuld met workshops circus, survival, stuntwerk, trefbal, rope skipping, sportcircuit en frisbee.

Op veel basisscholen werd gebruik gemaakt van een spelcircuit wat door een draaiboek van Goed Bezig vorm kreeg. Onder andere op basisschool de Bron, Timotheüsschool en de Schaapskooi, waar zo'n 120 kinderen zich twee uur lang vermaakten. Het zaklopen en koekhappen zijn ingeruild voor eigentijds spellen met een oranje tintje zoals 'op staatsbezoek', Koningsbal of Maxima Koekoek. De kinderen maar ook leerkrachten vermaakten zich opperbest: ,,Een super draaiboek, we hebben alle spellen ingezet en kijk eens wat een leuke afwisselende dingen. Dit gaan we volgend jaar weer doen'', aldus een enthousiaste leerkracht van christelijk Kindcentrum de Schaapskooi.

De organisatie van de dag was op de locaties van het slagbal en de sportcarrousel in handen van Goed Bezig Oldebroek. Zij werden ondersteund door zo'n tweehonderd vrijwilligers, waaronder ook studenten van Landstede Sport en Bewegen en het Agnieten College uit Wezep. Coördinator Rudolf Huberts kijkt met een tevreden gevoel terug op deze jaargang. ,,Het is jaarlijks erg veel werk, maar dat vergeet je snel als je een fantastische dag hebt. Ik prijs mijn collega's en alle vrijwilligers en sportaanbieders die zich weer van hun beste kant hebben laten zien.''