• Het bestuur van de Hattemer Oranjevereniging heeft een gevarieerd programma voor Koningsdag.

    HOV

Koningsdag Hattem voor alle leeftijden

HATTEM De Hattemer Oranjevereniging (HOV) borduurt voort op het succes van vorig jaar en heeft rondom Koningsdag een uitgebreid programma met een passende invulling voor alle leeftijden georganiseerd.

Angela van Erven

Na jaren feest te hebben gevierd op het evenemententerrein aan de Stadslaan keerden op verzoek van vele Hattemers de festiviteiten vorig jaar weer terug in de binnenstad. Op het feestterrein aan de Stadslaan vinden nog wel de tentfeesten op 26 en 28 april en een Praisedienst op zondag 29 april plaats. Koningsdag gaat in de Hanzestad van start met een grote optocht op donderdagavond. Vanaf 19.00 uur vertrekt de optocht vanaf de Stadslaan. Daarna barst om 20.30 uur het feestgedruis los in de feesttent met Q-Music The Party. Op Koningsdag worden alle feestelijkheden om 9.00 uur ingeluid op het Marktplein met een aubade.

DRUKTE ,,Koningsdag gaat de hele dag een gezellige drukte geven in de binnenstad. De meeste winkels zijn open, er zijn veel activiteiten, gratis ijsjes voor de schoolgaande jeugd en de hele dag terrassen en eetkramen. Veel plezier voor jong en oud tot 00.00 uur. Nieuw dit jaar is de Oldtimershow. Thuisbakkers kunnen meedoen aan de wedstrijd Heel Hattem Bakt Oranje", geeft HOV voorzitter Dick Greve aan. ,,De reacties op het feest in de binnenstad vorig jaar waren erg positief. Gezellig, een mooi programma, zo'n feest hoort in de binnenstad, zo klonken de reacties. Dat zien we onder andere terug in een sterk stijgend ledental."

,,Momenteel hebben we bijna 1200 leden, en zijn we een van de grootste verenigingen van Hattem. Financieel was het, en is het, een risico. In de binnenstad kunnen we geen inkomsten genereren uit entree of horecaomzet. In de tent kan dat uiteraard wel. De beide tentfeesten waren zo'n succes dat we daaruit de kosten van de binnenstad kunnen dragen. Ook de sponsoren waren enthousiast en dat heeft voor 2018 een positief effect gehad. De horecazaken in de binnenstad hebben ook een goede Koningsdag gehad en steunen ons in 2018 ook geweldig. Al met al gaan we in 2018 fors investeren in de activiteiten in de binnenstad , twee keer zoveel als in 2017, ervan uitgaande dat de tentfeesten weer volop zullen draaien."

ENERGIE Dit jaar heeft de HOV veel energie gestoken in een volledig programma op het podium op de Markt, een kinderprogramma en een programma in de tuin van de Tinne/Daendelshuis. Hier zijn optredens van HanzeGym Hattem, de slagwerkgroep van CMH en een professioneel poppentheater. ,,Hier kunnen ouders, opa's en oma's en alle kinderen zich prima vermaken. De medewerking van de Hattemse verenigingen geeft een extra dimensie, passend in onze doelstelling: de Hattemse samenleving verbinden middels onze activiteiten. Daar zijn we erg blij mee. Zondag 29 april is er om 19.30 uur weer een Praisedienst in de feesttent. Zo sluiten we sfeervol en met respect de mooie Oranjefeesten af. Zo hoort het en zo gaan we het weer doen", aldus Greve.