Kerstmarkt in Hattem

HATTEM Op vrijdag 11 december is de Kerstmarkt in Hattem van 14.00 tot 21.00 uur. Rond Uit Hattem zorgt ervoor dat de binnenstad van Hattem vol staat met een grote verscheidenheid aan gezellig ingerichte kramen met onder meer winterartikelen, kerstkaarten, kerststukjes, handgemaakte kerstdecoraties en andere leuke kadoartikelen.

Er valt te genieten van diverse muziek optredens, op de markt en in de winkelstraten. Er zijn speciale kerstworkshops voor de kinderen om een kerststukje te maken, en de Kerstman komt natuurlijk ook weer dit jaar. Een historische fietsgroep fietst op prachtige oldtimer fietsen door de winkelstraten. Er wordt een groot horecaterras ingericht op het Marktplein met heerlijke hapjes, warme glühwein en chocolademelk. Verder is er een taxateur in het stadhuis aanwezig tot 20.00 uur. Net zoals bij het bekende televisieprogramma 'Tussen Kunst en Kitsch' kan iedereen daar zijn al of niet waardevolle spulletjes laten taxeren.

Vanwege de werkzaamheden rondom de kerk worden de kramen geplaatst in de winkelstraten. Dankzij de hulp van ondernemers en inwoners van de binnenstad wordt de stad feestelijk versierd in kerstsfeer.

De organisatie heeft dit jaar diverse muziekoptredens gepland in de straten. Zo zijn er een klassiek gitaarduo H2H, Acapella koortje Just Because en Stop Talking, dameskoor Sepptimbre, midwinterhoornbloazers de Vlijtbloazers, vrouwenpopkoor Nenoni, een groot mannenkoor Germania, jeugdorkest Ontwaakt, en de Zwolse Trekzakclub.

GRATIS WANDELINGEN Om 17.00 start de eerste wandeling met gezellige lantaarns. De stadsgids vertelt de deelnemers onderweg van alles over de geschiedenis van Hattem. Deze wandeling wordt met mooie gedichten opgeluisterd door de Hattemse dichter Hans Lambrechts.

De tweede avondwandeling start om 19.30 uur, deze is zonder gedichten. Beide wandelingen starten bij het Toeristisch Informatie Punt. Opgeven via: info@ronduithattem.nl.