Kanttekeningen D66 bij verbouwing gemeentehuis Oldebroek

OLDEBROEK De gemeente Oldebroek, met toestemming van de raad, geeft 5,3 miljoen uit aan een grote verbouwing van het gemeentehuis. Als klap op de vuurpijl gaan de onderhoudskosten ook structureel omhoog. De communicatie aan de bevolking over deze grote uitgave is volgens D66 ver onder de maat.

Ook D66 begrijpt na het lezen van alle stukken dat verbetering nodig is. ,,Maar wij zetten grote vraagtekens bij de manier van communiceren over het nut en de noodzaak van het uitgeven van zoveel miljoenen. Wanneer er dit soort bedragen uitgegeven worden is een goede en uitgebreide uitleg aan de inwoners van Oldebroek zeer gewenst", stelt de fractie in een persbericht.

Aanvullend zet D66 vraagtekens bij de duur van de afschrijvingen en de bestemming van het gebouw. Er is gekeken naar een termijn van vijftig jaar. Met het oog op fusie-perikelen, maar ook de digitalisering en het nieuwe werken is het sterk de vraag of de beschreven functie van het gebouw in de komende jaren niet enorm zal veranderen. ,,Is er over tien jaar nog wel een gemeentehuis nodig in Oldebroek? D66 mist een visie en een beleid over mogelijke verkoop bij een fusie of aanpassing bij functie-verandering."