• CDA Nunspeet

'Kans op ontmoeting mens en wolf is klein'

NUNSPEET De kans op een ontmoeting van de mens met een wolf of wolven wordt door het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders klein gevonden. Er is dan sprake van toeval.

Wijnand Kooijmans

Dat blijkt uit het antwoord op vragen van raadslid Koos Meijer (CDA). Volgens het college hebben twee wolvenvrouwtjes zich voorlopig gevestigd op de Noord-Veluwe. Het heeft wel consequenties voor de wilde fauna op het gebied van predatie en gedrag. Welke consequenties heeft is, zo geeft het college aan, echter nog niet bekend.

Het wolvenplan, zoals dat is opgesteld, is geschreven door de provincies. Gemeenten zijn daar niet direct bij betrokken. De provincie Gelderland heeft de gemeente Nunspeet, zo blijkt uit het antwoord, wel gevraagd ambtelijk betrokken te zijn bij het waarnemen van de wolf. Ook wil de provincie de gemeente nog betrekken bij het gebiedsproces dat nog moet starten zodra de vestiging van de wolf is bevestigd.

De organisatie Wolven in Nederland wordt gevraagd een artikel te schrijven voor publicatie in een plaatselijke krant. Deze informatie wordt ook opgenomen op de gemeentelijke website en eventueel verwerkt in een uit te geven flyer. Voor de korte uitleg van de ecologie van wolven en sporen van wolven in het veld kunnen belangstellenden kijken op de website: www.wolveninnederland.nl/de-wolf